Dosar penal , pentru cazul expunerii la COVID – 19, la Spitalul din Filiaşi

0
563

Astăzi, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi a fost înregistrat un dosar penal, după ce 23 de cadre medicale şi personal al Compartimentului de Primiri Urgenţe ale Sptalului Filişanilor, din Filiaşi, au fost expuşi la COVID – 19.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi a fost înregistra,t la data de 20.03.2020, un dosar penal având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 297 şi art. 352 din Codul Penal”, se arată în comunicatul Ministerului Public.

De asemenea, ”organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 15-19 martie 2020, funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19. Prin gestionarea în mod defectuos a situaţiei create, un număr de 23 de cadre medicale din cadrul unităţii spitaliceşti au fost izolate la domiciliu, secţia primiri-urgenţe a Spitalului Filişanilor fiind închisă”, se mai menţionează în comunicat.