COVID-19, în Dolj – ultima oră

0
1012

Conform ultimelor informații furnizate de Instituția Prefectului, astăzi, la ora 13, situația epidemiologică a județului Dolj se prezenta astfel: 1.886 de persoane izolate voluntar la domiciliu, 181 de persoane în carantină, 13 persoane internate în spital, trei au fost externate din Spitalul Județean de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Craiova, 22 persoane au ieșit din carantină și alte 442 persoane au ieșit din izolarea de la domiciliu.

În ultimele 24 ore, agenții de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au verificat la domiciliu persoanele aflate în izolare. Situația măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, până astăzi, la ora 14:

  • 7 dosare penale în care se fac cercetări conform art. 352 Cod Penal, privind comiterea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor și un dosar penal în care se fac cercetari conform art. 352 și 297 Cod Penal, privind comiterea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și abuz în serviciu.
  • 21 sancțiuni contravenționale OUG 1/1999, valoare totală 50.500 lei.

În această perioadă, echipe mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, Inspectoratului Județean de Jandarmi Dolj, Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova, Poliției Locale Craiova, dar și ai altor structuri de ordine publică din subordinea unităților administrativ-teritoriale din județul Dolj verifica modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 286 /2009 privind Codul Penal, cu modificările și completările ulterioare.