Se deschide Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină”

0
331

O nouă ediție, a XI-a, a Salonului Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină” se va deschide mâine, 21 martie, ora 17.00, la sediul Muzeului de Artă din Craiova, evenimentul fiind organizat în colaborare cu Asociația Caricaturiștilor Profesioniști din România. Expoziția cuprinde 158 de lucrări realizate de 45 de artiști români și 18 reprezentând 16 ţări. Sunt prezentate toate tipurile de caricatură – de la cea politică la cea cu temă socială sau existențială, de la caricatura portret la caricatura de situație.

Selecția din cele 210 lucrări primite a fost realizată de un juriu format din caricaturiștii Ștefan Popa Popa’s și Gabriel Bratu – președinte, respectiv vicepreședinte al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, Elvira Romaniuc – realizatorul celui mai vechi festival de umor din țară („Umor la Gura Humorului”), și graficianul Mihai Truică.

Premiile acordate, la fel ca în fiecare an, poartă numele celor mai de seamă caricaturiști olteni, ca semn de recunoaștere a valorii și importanței lor: Marele Premiu „Nicolae Petrescu-Găină” – Mihai Stănescu, Premiul „Benedict Gănescu” – Viorel Corodescu-Cov, Premiul „Silvan Ionescu” – Sergiu Grapă, Premiul „Eugen Taru” – Mihai Pânzaru-PIM, Premiul „Francisc Şirato” – Valentin Chibrit, Premiul „Nicolae Drăgulescu-Drag” – Pavel Constantin, Premiul „Dumitru Negrea-Gan” – Nicolae Petrache. De asemenea, va fi acordat Premiul „Olteniei”, care îi va reveni lui Radu Iulian.

Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină” va putea fi vizitat până la sfârșitul lunii aprilie, zilnic, de marţi până duminică, în intervalul orar 10.00-17.00.