Popularitatea lui Trump scade la 37%, într-un nou sondaj Gallup

0
232

Cota de aprobare a preşedintelui american Donald Trump a scăzut la 37%, relevă un sondaj Gallup citat luni de DPA.

În acelaşi timp, proporţia celor care îl dezaprobă pe noul lider de la Casa Albă a crescut la 58%.

Comparativ, la începutul preşedinţiei lui Donald Trump — mai exact în a treia sa zi în acest post, la 22 ianuarie — nivelul de aprobare era egal cu cel de dezaprobare, 45%, conform Gallup.

Sondajul a fost realizat telefonic pe un eşantion de 1500 de adulţi, cu o marjă de eroare de 3%.

Trump nu s-a bucurat de altfel de o prea mare popularitate nici înainte să devină preşedinte: cu câteva zile înainte să fie învestit în funcţie, cota sa de aprobare era de 40%, aproape jumătate din cea a predecesorului său Barack Obama, care se bucura de sprijinul de 78% dintre americani înainte de învestirea sa pentru primul mandat la Casa Albă, la începutul lui 2009.

Donald Trump a respins rezultatele sondajelor care îi atribuie o rată scăzută de popularitate, calificându-le drept “ştiri false” într-un mesaj difuzat în februarie pe Twitter.

Tot în februarie, el a evocat în cadrul unei conferinţe de presă un sondaj realizat de compania Rasmussen Reports potrivit căruia cota sa de aprobare ar fi fost de 55%, într-un moment în care sondajele realizate de Gallup şi Pew Research indicau 40% şi respectiv 39%. Într-un sondaj făcut public vineri, Rasmussen a stabilit aceeaşi cotă la 48%, menţionează DPA.