7.000 de lei, adunaţi în campania umanitară pentru eleva bolnavă de leucemie

0
133

Fundaţia „Cuvântul care zideşte”, patronată de Mitropolia Olteniei, a virat, ieri, în contul elevei Oana Neacşu, bolnavă de leucemie, bani adunaţi în campania umanitară “Dar cu drag de mărţişor”, care s-a desfăşurat în perioada 8 februarie – 13 martie a.c.. În cadrul acestei acţiuni, elevii de la şcolile din Craiova au confecţionat mărţişoare, au pictat icoane şi vase de lut, pe care le-au donat fundaţiei, spre a fi vândute.

Scopul campaniei a fost de a strânge fonduri pentru a o ajuta pe Oana Neacşu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Carol I”, care anul trecut a fost diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică. Eleva se află internată la o clinică din Israel şi are nevoie urgentă de un transplant medular allogeneic. Costul tratamentului este de 136.000 de euro, sumă pe care familia Oanei nu-şi poate permite să o achite.

«În cadrul acestei campanii s-au adunat 9.000 de lei, dintre care 7.000 de lei vor fi donaţi pentru eleva Colegiului „Carol I”, diagnosticată cu leucemie. Restul de bani va fi folosit pentru pictarea Secţiei de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova», a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte”. Familia Oanei Neacşu spune că, pe lângă aceşti bani, în contul elevei sunt la acest moment aproximativ 70.000 de euro. „Sunt bani donaţi de persoane fizice, societăţi comerciale. Le mulţumim celor care ne-au fost alături. Chiar dacă este pe patul de spital, Oana le este recunoscătoare”, a declarat Eugenia Neacşu (62 de ani), bunica Oanei Neacşu.

Oana Neacşu

Cei care doresc să o ajute în continuare pe Oana Neacşu  pot face donaţii în contul Fundaţiei „Cuvântul care zideşte” RO74 RNCB 0140 0184 5689 0003.