“La limită, dar meritat” era un titlu-clişeu de pe vremuri, după un meci precum cel câştigat de Craiova cu Sibiul. După iniţiativă şi număr de ocazii, alb-albaştrii au revendicat pe drept cele 3 puncte, chiar dacă şi norocul s-a manifestat în favorea lor, prin reflexele (al doilea a fost uluitor) lui Pigliacelli, în ultimul minut.
Universitatea joacă mai economicos de când a venit grecul, sau aşa se zice când ideile ofensive încă nu se prea întrezăresc, ori sunt în construcţie. O construcţie anevoioasă. Cine se aştepta să vadă rapid schimbări pozitive în joc, un iureş ofensiv, un upgrade evident, mai are de aşteptat. Strategia lui Ouzounidis pare să aibă ceva din jocul Greciei de când a câştigat Euro 2004. Ştiinţa, în acest 4-2-3-1, probabil încă neasimilat, a avut ocazii puţine şi a marcat 2 goluri în 3 meciuri, ambele din faze fixe. Prima şansă cu Hermannstadt a venit după un sfert de oră de “studiere reciprocă” a se citi plictiseală, un fel de chin. Până când Nistor l-a simţit pe Cicâldău plecând de lângă stoperii adverşi, dar decarul Ştiinţei a “preferat” două bare în locul unui gol. Bancu, apărut excelent pe urmărire, a fost păcălit de efectul mingii. Până la unicul gol al meciului, oaspeţii au avut două ocazii. Izbăvirea a venit de la eternul Cicâldău, inspirat când a bătut o lovitură liberă pe colţul portarului, deşi de acolo execuţia firească era peste zid. Către pauză, Ivan a avut oportunitatea distanţării, dar stângul său n-are nimic surprinzător pentru Figueiredo.
În repriza a doua, aşa cum obişnuieşte în acest sezon, Universitatea, a arătat mai rău. Scoţând lovitura de cap a lui Marius Constantin, la un corner, am revăzut meciul cu Clinceniul, de la Călăraşi, cu Craiova deloc periculoasă şi cu adversarii ratând o mare ocazie. E bine că nu sunt spectatori în momentele în care jocul lâncezeşte, când ideile lipsesc, iar jucătorii se dau cap în cap uneori, având determinare, nu şi limpezime în exprimare. Sigur, lui Căpăţână, Câmpanu sau Mateiu n-ai ce să le pretinzi, oricum şi-au depăşit condiţia când au ajuns la Universitatea Craiova. Înainte de finiş, Matricardi a fost aproape să ne spună “Kalynichta”, dar Pigliacelli a salvat două puncte. Mateiu, cel care prilejuise ocazia, ar putea să se despartă cu recunoştinţă de câteva beri, în favoarea colegului italian. Până să-i vârâm “sub lupă” pe alb-albaştri, remarcăm măcar atingerile gen tiki-taka ale lui Camara, în contradicţie cu cele două picioare stângi ale lui Căpăţână.
În aşteptarea partidelor mai importante şi mai dificile, Craiova acumulează moral cu aceste trei puncte. Pentru titlu, pe lângă Camara, e musai nevoie de Koljic, poate şi de Ofosu. În aşteptarea lor, mizăm că inspiraţia lui Cicâldău va fi suficientă.
Universitatea Craiova – Hermannstadt 1-0
A marcat: Cicâldău 33.
Universitatea Craiova: Pigliacelli 8 – Vătăjelu 6, Papp 6, M. Constantin 7, Bancu 7 – Nistor 6 (78 Screciu) 6, Mateiu 5 (90 Bic), Cicâldău 8 – Câmpanu 5 (68 Căpăţână) 3, Ivan 6 (90 Mamut), Baiaram 5 (78 Camara) 6. Antrenor: Marinos Ouzounidis.
FC Hermannstadt: Figueiredo – Măţel, Matricardi, Scarlatache, Opruţ – Addae, Pires – C. Popescu (8 Belu 81 Elbers), Aosman (81 Karanovic), Mayoral – Bagaric (60 Sîntean). Antrenor. Liviu Ciobotariu
Arbitru: Horaţiu Feşnic 7.