Ouzounidis, mulţumit de puncte, a văzut şi probleme în joc

0
574

După victoria cu Hermannstadt, scor 1-0, la conferinţa de presă, grecul Marinos Ouzounidis s-a arătat satisfăcut de victorie şi faptul că elevii săi au încercat să pună în practică schemele exersate la antrenamente, dar a avut şi câteva nemulţumiri, legate de ratările echipei şi de modul cum aceasta s-a apărat la fazele fixe. În ultimul minut, sibienii au avut o dublă mare ocazie de gol, prin Matricardi, dar Pigliacelli a intervenit miraculos.

„A fost un meci în care principalul obiectiv a fost să obținem cele 3 puncte şi cred că am meritat victoria. Recunosc că în ultimele minute am avut și puțin noroc, dar per ansamblu noi am avut mai multe oportunități de a marca și de închide mai devreme meciul. Acesta este un capitol la care trebuie să lucrăm mai mult. Trebuie să fim mult mai concentrați, mai determinați în fața porții adverse. În general am avut momente bune și mă bucură asta. Am văzut că jucătorii mei au încercat să pună în practică schemele exersate la antrenament, dar trebuie să înțelegem că nu putem schimba totul după doar o săptămână de lucru intens. Sunt răbdător în privința asta și sunt convins că vom jocul nostru va fi tot mai bun. Astfel de meciuri depind doar de noi. Putem să le câștigăm doar dacă jucăm ca în prima repriză, însă trebuie să fim eficienți și atunci când ni se ivește ocazia să închidem meciul. Dacă nu reușim să facem asta, o să dăm încredere adversarului și acesta poate pune probleme. La fel și noi, devenim mai nervoși și lucrurile se pot precipita și nu este bine. Am văzut astăzi că am avut probleme la fazele fixe și va trebui să lucrăm mai mult la acest aspect“, a declarat Marinos Ouzounidis.

Mateiu a fost şi la declaraţii la fel de neinspirat ca pe teren. Mijlocaşul a spus că de când a venit Ouzounidis el şi colegii sunt mai organizaţi, uitând că tocmai el a provocat atât cornerul din ultimul minut şi tot el se afla în marcaj la Matricardi. „Suntem mai organizați de când a venit Ouzounidis, iar adversarii nu au avut atât de multe ocazii. Stăm mai bine în teren și cred că adversarii nu au contat și au avut doar o ocazie pe final de meci. Mă simt bine! Sunt fericit! Când joci ești fericit! ”, a declarat Alexandru Mateiu.

Paul Papp consideră că victoriile sunt cele mai importante, dar şi că Universitatea a adunat nu mai puţin de cinci meciuri consecutive fără gol primit, trei cu Ouzounidis şi două cu interimarul Dragoş Bon.

„Ne bucurăm pentru noi toţi, fiindcă suntem în aceeaşi oală, am obţinut o victorie importantă, se mai adaugă trei puncte la clasament, vom vedea la final unde vom fi. Trebuia să închidem jocul, am dominat, am făcut o partidă bună, dar la final au avut şi ei o mare şansă sau două la aceeaşi fază, trebuie să o analizăm şi să nu mai oferim astfel de ocazii. Nu cred că pot să comentez ce s-a schimbat de când a venit noul antrenor, pentru aş da în alţi antrenori, dar important este că am început să acumulăm puncte. Forţa grupului împreună cu dânsul au făcut să acumulăm puncte. Ne-am propus să ţinem mingea, să fim atenţi la contraatac, am făcut un joc bun pe ambele faze, cu mici lipsuri la fazele fixe, trebuie să le lucrăm mai bine. Este important că avem cinci meciuri fără gol primit. Nu ne gândim la câştigarea campionatului, ci să câştigăm fiecare meci” a declarat Paul Papp.

„Important este că am luat cele trei puncte, chiar dacă am mai avut o ocazie mare înaintea golului. În a doua repriză ne-am apărat rezultatul, mai ales în ultimele minute. Echipa arată bine, dar e loc și de mai bine. Primele reprize le-am jucat bine. Lucrăm la antrenamente să pasăm cât mai mult și cât mai repede”, a spus Alexandru Cicâldău.