Minor prins încercând să mituiască doi poliţişti craioveni cu 200 de euro

0
111

Un minor în vârstă de 15 ani, din Craiova, prins în trafic, duminică seara, la volanul unui BMW, a încercat să scape oferindu-le celor doi poliţişti care l-au oprit 200 de euro. Poliţiştii, ambii de la Secţia 2 Poliţie Craiova, au refuzat şpaga, şi-au anunţat superiorii dar şi pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj care, împreună cu procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, l-au prins în flagrant pe tânăr. Acesta este acum cercetat pentru dare de mită şi conducere fără permis.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, duminică seara, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, format din agent principal Mircea Ivan şi agent principal Dănuţ Grigoruţă, care acţiona pe strada Dr. Ion Augustin din Craiova, a oprit pentru control un autoturism marca BMW, la volanul căruia au descoperit că se afla Enrico D., în vârstă de 15 ani. Minorul luase maşina unei rude şi pornise la plimbare. Având în vedere că nu are permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule, oamenii legii l-au dus pe tânăr la sediul Secţiei 2 Poliţie Craiova în vederea audierii şi întocmirii documentelor legale. Numai că, în timpul cercetărilor, conducătorul autoturismului a încercat să scape de rigorile legii şi le-a oferit celor doi poliţişti suma de 200 de euro în încercarea de a-i convinge pe aceştia să nu îi întocmească acte procedurale conform legii. Oamenii legii au refuzat şpaga şi şi-au anunţat superiorii despre intenţiile tânărului, fiind apoi sesizaţi şi ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Aceştia, împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, au venit la sediul subunităţii de poliţie, realizând prinderea în flagrant a minorului în timp ce le oferea cei 200 de euro poliţiştilor. Enrico D. a fost audiat de procurorul de caz, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru dare de mită şi conducere fără permis. Pentru că nu are 16 ani împliniţi, minorul este cercetat în stare de libertate, întrucât trebuie expertizat pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Cei doi agenţi de poliţie care au refuzat mita sunt absolvenţi ai şcolilor de agenţi de poliţie ”Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, promoţia 2009, respectiv ”Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 2012 şi au fost felicitaţi de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii, inspector principal Cătălin Dochia.