Biblioteca Județeană suspendă temporar serviciile de împrumut de cărți la domiciliu pentru adulți

0
306

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova a închis de ieri, 19 februarie, timp de o lună, Compartimentul împrumut cărți pentru adulți, „ca urmare a procesului ciclic de verificare în care va fi inclus fondul de carte destinat împrumutului la domiciliu”. În acest interval, cititorii au posibilitatea de a împrumuta documente de bibliotecă atât de la Compartimentul împrumut cărți pentru copii și tineret, cât și de la filialele din cartierele Brazda lui Novac, Craiovița Nouă, Valea Roșie și Rovine, deschise luni, miercuri și vineri între orele 10.00-18.00, iar marți și joi între 8.00-16.00. De asemenea, pot consulta cărțile și documentele necesare în sălile de lectură ale bibliotecii.

„Este vorba despre o activitate ciclică, de verificare a titlurilor de care dispunem. Fiind vorba despre Compartimentul împrumut cărți adulți, vor intra în acest proces de verificare, de conservare, de triere toate volumele de care dispunem în cadrul acestei secții – vorbim de nu mai puțin de 160.000. Toți utilizatorii noștri care fie împrumutau cărți, fie participau în cadrul acestei secții la unele activități sunt rugați să manifeste înțelegere și să apeleze cu încredere la toate celelalte secții ale bibliotecii sau la cele patru filiale pe care le avem în tot atâtea cartiere ale orașului. Aceste filiale sunt frecventate îndeosebi de cei care nu ajung în zona centrală, unde se află sediul bibliotecii, dar poate cu această ocazie cei care sunt lipsiți acum de accesul la cărțile de la Compartimentul împrumut adulți vor apela la aceste filiale”, a declarat Alexandru Ionicescu, purtător de cuvânt al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”.

Activitatea de inventariere a fondului de carte are loc periodic, atunci când instituția are un număr mare de cărți care intră în bibliotecă și un număr mare de cărți care se află într-o stare de degradare. La începutul acestui an a fost închisă mai întâi sala de împrumut cărți de specialitate, din diferite domenii, pentru adulți, urmându-i acum Sala „Adrian Păunescu”, în care se regăsesc cărți de beletristică, în română și în alte limbi de circulație internațională.

Compartimentul împrumut cărți pentru adulți este unul dintre cele mai căutate din cadrul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, mii de cititori apelând anual la serviciile lui. Spre exemplu, în anul 2016 s-au înregistrat aici 21.497 de vizite și au fost 827 de utilizatori nou înscriși. Totalul documentelor difuzate a fost de 53.952. Anul trecut, de aici au fost împrumutate aproximativ 51.000 de cărți, după cum a precizat Alexandru Ionicescu, în condițiile în care au existat, de asemenea, perioade în care activitatea secției a fost suspendată. Compartimentul împrumut cărți pentru adulți se va redeschide pe data de 20 martie a.c.

***

Filialele din Craiova ale Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”:

  • Filiala nr. 1: cartier Brazda lui Novac, bloc G8, parter
  • Filiala nr. 2: cartier Craoviţa Nouă, Complex Orizont, parter
  • Filiala nr. 3: cartier Valea Roşie, bloc 52, sc. 1, ap. 1
  • Filiala nr. 4: cartier Rovine, bloc E21, sc. 2, ap. 1