Soprana Jasmina Trumbetas, din Serbia, este Aida pe scena Operei craiovene

0
113

Operă în trei acte compusă de Giuseppe Verdi, bazată pe un libret scris de Antonio Ghislanzoni şi Camille du Locle, după „La fiancée du Nil” de Auguste Mariette, „Aida” este prezentată astă-seară, de la ora 19.00, pe scena Operei Române Craiova. Spectacolul – în regia artistică a lui Tamas Ferkay (Austria) și scenografia lui Răsvan Drăgănescu – va aduce în fața publicului craiovean o distribuție de excepție. În rolul principal, al prințesei devenită sclavă, Aida, o regăsim pe soprana Jasmina Trumbetas (Serbia).

Reprezentația îi are în distribuție pe Hector Lopez – Cluj-Napoca (Radames), Asineta Răducan – Brașov (Amneris), Ioan Cherata (Amonasro), Sorin Drăniceanu (Ramfis), Dragoş Drăniceanu (Regele Egiptului), Marian Dăbuleanu (Mesagerul) și Renata Vari (Marea Preoteasă). Își vor da concursul Corul, Ansamblul de balet și Orchestra Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a dirijorului Gheorghe Stanciu.

Absolvent al Conservatorului „George Enescu” din Iași (licențiat al secțiilor Pedagogie instrumentală, Violoncel și Compoziție – Dirijat orchestră), Gheorghe Stanciu este, din anul 1975, dirijor principal la Teatrul Liric Constanța (actualmente Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”). A colaborat, de-a lungul anilor, cu aproape toate teatrele de operă din România – având în repertoriu peste 50 de titluri de operă și operetă – și a participat la numeroase turnee artistice peste hotare. De asemenea, a luat parte la Masterclasses susținute de Erich Berger, la Bayreuth, și de Sergiu Celibidache, la München și București.