Rezultatele cercetărilor etnofolclorice de la Caraula, Galiciuica și Giubega, într-o expoziție fotodocumentară

0
213

Continuând proiectul de cercetare cu tema „Tradiţia şi creaţia populară în satul românesc contemporan – zona etnografică Dolj”, proiect demarat în anul 2006 şi care vizează toate comunele doljene dimpreună cu satele aparţinătoare, specialiștii Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj au ajuns și în localitățile Caraula, Galiciuica și Giubega.

Ca de fiecare dată, echipa instituției a avut drept obiectiv cultura populară ca fenomen viu în dinamica actuală, creatoare a tradiţiei, abordând acest fenomen pe trei nivele: moştenirea etnoculturală, realitatea etnografică şi folclorică actuală, activitatea cultural-artistică grefată pe tradiţia şi creaţia populară.

O parte din rezultatele cercetărilor se poate vedea într-o expoziție fotodocumentară, intitulată „Satul doljean – ieri și azi”, al cărei vernisaj are loc astăzi, ora 11.00, la Galeriile „Cromatic” ale instituției (strada „Alexandru Macedonski” nr. 28). Evenimentul este organizat cu susținerea Consiliului Județean Dolj și în parteneriat cu Primăriile și Consiliile Locale Caraula, Galiciuica și Giubega.