Faza naţională a Olimpiadei de Informatică se va desfăşura în aprilie

0
95

Ministerul Educaţiei a venit cu precizări privind Organizarea Olimpiadei de Informatică în anul şcolar 2013-2014. Astfel, pentru clasele de gimnaziu, concursul se va desfăşura la Slobozia, judeţul Ialomiţa, în timp ce elevii de liceu vor fi testaţi la Piteşti, judeţul Argeş.

Faza judeţeană va avea loc pe 1 martie. Pe de altă parte, etapa naţională se va desfăşura în perioada 4-9 aprilie pentru elevii de liceu şi 10-14 aprilie pentru elevii de gimnaziu. La etapa judeţeană, mediile care vor fi puse la dispoziţia elevilor în acest an şcolar, atât pentru gimnaziu cât şi pentru liceu, vor fi Code::Blocks şi FreePascal, în sistemul de operare Microsoft Windows 8/Windows 7, versiunile pe 32 de biţi.

La etapa naţională concurenţii din clasele de liceu pot lucra, la alegere, în sistemul de operare Microsoft Windows 8/Windows 7 sau în sistemul de operare Linux. Concurenţii din clasele de gimnaziu vor lucra în sistemul de operare Microsoft Windows 8/Windows 7, având la dispoziţie mediile de programare Code::Blocks 10.5 şi Free Pascal 2.2. Concurenţii vor fi prezenţi în sălile de concurs la ora 8.30.

Detalii despre organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei de Informatică găsiţi pe http://edu-news.ro/wp content/uploads/2014/02/Precizari_Olimpiada_Informatica_2014.pdf