A început curăţenia de primăvară!

0
125

Pentru că vremea s-a încălzit, autoritățile locale au demarat mai devreme curățenia de primăvară. În aceste zile, echipele de la RAADPFL și Salubritate au ajuns în cartierul Craiovița Nouă, unde au început să curețe părculețele și spațiile verzi din zona mediană a străzilor, precum și locurile cu verdeață dintre blocuri. Primăria Craiova le cere locatarilor să sprijine și ei această acțiune de curățenie prin îndepărtarea resturilor vegetale din grădinițele situate la parterul blocurilor.

Curățenia de primăvară a început mai devreme în acest an datorită temperaturilor ridicate. Ieri, echipe ale RAADPFL Craiova și Salubritate Craiova au fost trimise în cartierul Craiovița Nouă, unde au început să salubrizeze zonele verzi. Primele care au intrat în curățenie au fost bulevardele principale ale cartierului, „Olteniei” și „Tineretului”. Cocoțați pe scări, câțiva muncitori tundeau, ieri, în jurul prânzului, coroanele copacilor din zona mediană a străzilor. În urma lor, venea o altă echipă de muncitori care strângeau crengile și alte resturi vegetale, pe care le încărcau apoi într-o remorcă. În câteva ore, spațiile verzi din zona blocurilor ANL au fost curățate și echipele de muncitori s-au mutat pe o altă stradă circulată, bulevardul „Tineretului”, curățind și aici copacii de crengile uscate.

Foișor din lemn în părculețul de la Muzeul de Istorie

Tot, de ieri, s-au reluat lucrările de amenajare a spațiului verde din vecinătatea Secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei. Acolo, zona dintre două străzi a fost mult timp neîngrijită și aproape că se sălbăticise. Printre tufișurile crescute în voie își făceau veacul câinii vagabonzi care începuseră să le pună probleme trecătorilor. Autoritățile locale au luat decizia că trebuie să fie refăcută în totalitate această zonă. Gardul viu care aproape că nu se mai cunoștea a fost scos din rădăcini și tot terenul a fost curățat. În mijlocul acestei zone a fost amenajat un foișor din lemn acoperit, iar ieri o echipă de muncitori ai RAADPFL Craiova trasa aleile către acesta și intenționausă monteze și bordurile. După ce vor fi făcute toate amenajările, aici vor fi plantați copaci și flori.

Băncuțele vor fi reparate și vopsite

Potrivit autorităților locale, acţiunea de igienizare constă în tăierea pentru regenerarea gardului viu, tăierea de corecţie a arborilor şi arbuştilor, tăierea arborilor uscaţi, fasonarea arborilor şi arbuştilor, plantat gazon, tratamente fitosanitare şi administrat îngrăşăminte la gazon. „Gardul viu îmbătrânit va fi scos şi apoi va începe montarea de gard metalic acolo unde va fi necesar. În privinţa mobilierului urban, vor fi demarate acţiunile de reparaţii şi vopsit, urmează înlocuirea echipamentelor defecte şi reparaţii la locurile de joacă ce nu sunt cuprinse în programul de modernizare”, a declarat Florin Lungu, directorul RAADPFL Craiova.

Curățenia va ajunge în toate cartierele

Această amplă activitate se va desfăşura în toate cartierele oraşului şi se va acţiona pe sectoare. Calendarul acţiunilor vizează cartierele „George Enescu”, bulevardul „Severinului”, „Calea Bucureşti”, „Brazda lui Novac”, bulevardul „Carol”, cartierul Rovine, cartierul Lăpuş, bulevardul „Dacia”, bulevardul „Decebal”, cartierul Valea Roşie, bulevardul „Caracal”, cartierul 1 Mai – Ciupercă, bulevardul „Ştirbei Vodă”. În plus, Primăria Craiova face apel la cetăţenii oraşului să participe la această activitate de curăţenie şi să sprijine lucrătorii regiilor atunci când trebuie să intervină în zona blocurilor de locuinţe.