Consiliul Naţional al Elevilor susţine introducerea mai multor ore de Educaţie fizică şi Sport în programa şcolară a elevilor din ciclul primar

1
148

Conform noului plan-cadru al Ministerului Educaţiei, elevii din clasele primare, a I-a şi a II-a, vor avea două ore de Educaţie fizică şi Sport, iar elevii claselor a III-a şi a IV-a vor avea acelaşi număr de ore la aceeaşi disciplină şi o oră de “Joc şi mişcare”.

Consiliul Naţional al Elevilor, for consultativ al Ministerului Educaţiei, îşi exprimă public susţinerea faţă de această modificare a planului-cadru pentru învăţământul primar, respectiv introducerea mai multor ore de Educaţie fizică şi Sport în programa şcolară. Conform statisticilor, ţara noastră ocupă locul al treilea în Europa la capitolul supraponderalitate, iar o astfel de măsură ar fi benefică pentru generaţiile viitoare. “Mişcarea este esenţială pentru dezvoltarea copiilor, iar în România, din păcate, ne confruntăm cu o creştere a numărului de copii supraponderali. Pe lângă faptul că sportul echilibrează funcţionarea întregului organism, acesta are rol în educarea şi disciplinarea copiilor. Introducerea mai multor ore de Educaţie fizică şi Sport pe săptămână pentru elevii din învăţământul primar este o măsură necesară, dar pentru desfăşurarea orelor în condiţii optime, trebuie investit în bazele sportive din unităţile de învăţământ”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Iulia Miron.

Cu toate acestea, liderii elevilor din România atrag atenţia asupra faptului că unităţile de învăţământ trebuie să deţină baze sportive dotate corespunzător şi spaţii exterioare în perimetrul şcolii pentru ca elevii să facă mişcare în aer liber. O soluţie în acest sens ar fi atragerea unor surse financiare extrabugetare, care să fie accesate de către unităţile de învăţământ din România.

1 COMENTARIU

  1. O minima informare ar fi aratat ca exact asta se intimla acum. Gaselnita nu este ca se pastreaza 2 ore de educatie fizica ci ca trebuie introduse mai multe. Pornind e la prezent articolul nu are nici o noima. Daca s/ar fi vorbit despre 3/4 ore ar fi fost de inteles. Daca se aduce in discutie prezentul… articolul nu are nici un viitor

Comments are closed.