Europarlamentarii români, la Bruxelles : “Producătorii români au respectat reglementările europene, adevăraţii vinovaţi trebuie să plătească”

0
97

Europarlamentarul Oana Antonescu a susţinut, în cadrul dezbaterilor Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică şi Siguranţa Alimentară a Parlamentului European, că este necesară identificarea cât mai rapidă a celor responsabili de înşelarea cetăţenilor europeni în scandalul cărnii de cal, pentru restabilirea credibilităţii industriei alimentare europene.

Eurodeputata PDL Oana Antonescu a subliniat în cadrul Comisiei că atât autorităţile din România, cât şi operatorii comerciali români nu se fac vinovaţi de încălcarea niciunei reglementări europene sau naţionale. Mai mult, posibilitatea unei confuzii sau etichetări accidentale nu poate fi luată în calcul în condiţiile în care companiile din România au exportat numai carcase, şi nu produsul final, după cel puţin patru controale sanitar-veterinare. „Aş dori ca la sfârşitul acestei dezbateri să se afirme cu claritate faptul că toate acuzaţiile apărute în media europeană la adresa unităţilor de abatorizare din România sunt nefondate şi injuste. Autorităţile române au acţionat foarte rapid înainte să fie sesizate oficial, şi au efectuat verificările necesare. Rezultatul a fost clar: etichetarea loturilor de carne de cal provenită de la unităţile din România a fost corectă şi sistemul de trasabilitate a fost aplicat. Companiile din România au furnizat carnea de cal cu respectarea tuturor procedurilor legale. Nu au existat probleme de siguranţă alimentară”, a arătat Oana Antonescu. Eurodeputata liberal-democrată şi-a exprimat susținerea pentru producătorii români acuzaţi pe nedrept şi a cerut identificarea şi pedepsirea cât mai rapidă a celor vinovaţi.