În arest la domiciliu după ce l-au tâlhărit pe „băiatul” de la pizza

0
180

Doi tineri, de 18, respectiv 20 de ani, din comuna Pieleşti, au fost plasaţi în arest la domiciliu, în baza unei hotărâri de joi după-amiază a Judecătoriei Craiova, fiind acuzaţi de tâlhărie calificată. Cei doi şi-au comandat pizza acasă, însă când băiatul de la livrări le-a adus-o, au refuzat să achite contravaloarea, 72 de lei, şi l-au ameninţat pe acesta cu un aparat de electroşocuri.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj au anunţat că poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti, au reuşit să identifice autorii unei tâlhării comise în noaptea de 16/17 ianuarie 2018, de autori necunoscuţi, în dauna persoanei vătămate Ion S., de 44 de ani, din comuna Robăneşti. Este vorba despre doi tineri, Ovidiu Chiş, de 20 ani, şi Mihai Sandu, de 18 ani, ambii din localitatea Pieleşti, judeţul Dolj.

Din cercetările oamenilor legii şi declaraţia victimei s-a stabilit că, cei doi tineri, miercuri, 17 ianuarie a.c., dimineaţa, şi-au comandat pizza de la Pizza Ibiza, iar Ion S., de 44 de ani, a făcut livrarea în jurul orei 5.00. Numai că în momentul în care a ajuns la adresa de livrare, cei doi tineri, care îl aşteptau, i-au luat pizza din maşină şi l-au ameninţat cu un aparat cu electroşocuri, ca să nu-i plătească cei 72 de lei pe care îi datorau. Bărbatul s-a speriat, s-a urcat în maşină şi s-a oprit direct la Poliţie, unde a povestit ce a păţit.

Pe baza descrierii făcute de bărbat, poliţiştii i-au identificat şi ridicat pentru cercetări pe Ovidiu Chiş şi Mihai Sandu, la finalul audierilor aceşti fiind reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tâlhărie calificat: „În cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi şi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestora, pe 17 ianuarie a.c., fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în arestul I.P.J. Dolj”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, inspector principal Cătălin Dochia. Joi după-amiază, cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunerea de arestare preventivă, instanţa plasându-i pe amândoi în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile:

„Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Chiş Ovidiu şi Sandu Mihai. Dispune luarea din oficiu a măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Chiş Ovidiu pe o durată de 30 zile, de la data de 18.01.2018 până la data de 16.02.2018 inclusiv. (…) Dispune luarea din oficiu a măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Sandu Mihai pe o durată de 30 zile, de la data de 18.01.2018 până la data de 16.02.2018 inclusiv”, se arată în hotărârea instanţei.