Donaţie din partea columbofililor pentru Căminul de Bătrâni

0
145

Bătrânii ce-şi duc zilele în centrul pentru persoane vârstnice, aflat în imediata apropiere a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, vor beneficia de mâncare mai bună după ce bucătăria căminului a fost dotată cu două aparate de ultimă generaţie. Acestea au sosit în urma unei donaţii venite din partea reprezentanţilor Federaţiei Crescătorilor de Porumbei din România.

În toamna anului trecut, pentru prima dată la Craiova în ultimii 30 de ani, a avut loc Expoziţia Naţională de Columbofilie. Un moment important a fost atunci banchetul cu scop umanitar organizat chiar la sfârşitul evenimentului. Câştigătorii au donat în scopul unei licitaţii caritabile câte un porumbel. Aceştia au fost licitaţi de membrii Federaţiei Crescătorilor de Porumbei din România, pe lângă banii strânşi în urma licitaţiei fiind consemnate şi două donaţii. Ieri, reprezentanţii columbofililor au revenit la Căminul pentru Bătrâni, ocazie cu care au vizitat bucătăria centrului şi au donat cele două aparate.

Crescătorii au porumbei au oferit o maşină profesională de curăţat cartofi şi un robot profesional pentru tocat legume. „Astăzi suntem la Căminul de Bătrâni pentru a oferi ca şi donaţie două aparate profesionale ce sunt destinate bucătăriei. Sperăm ca ustensilele să fie şi în folosul bătrânilor care trăiesc în acest cămin, dar şi al salariaţilor de aici. Ideea de a dona banii a aparţinut tuturor celor din Federaţie. Ţinând cont că porumbelul este un simbol al păcii, şi crescătorii acestora au obligaţia, în măsura în care pot, să ajute şi ei persoanele aflate într-o situaţie nu tocmai mai bună”, a declarat Florin Gătejescu, reprezentant al Federaţiei Crescătorilor de Porumbei din România.

Tradiţia licitaţiilor caritabile va continua şi la viitoarele manifestări de acest gen. Următoarea Expoziţie Naţională de Columbofilie va fi organizată la Ploieşti, acolo unde există cea mai mare asociaţie de crescători de porumbei.

Gest caritabil din partea câştigătorilor expoziţiei de la Craiova

Federaţia Crescătorilor de Porumbei din România organizează în fiecare an concursuri pentru porumbeii voiajori. Una dintre aceste competiţii este cea programată în fiecare an la Berlin. Anul trecut, porumbeii au fost lansaţi pe data de 8 iulie, din capitala Germaniei, având ca punct de sosire mai multe oraşe din România. La acest concurs au participat columbofili din întreaga ţară, câştigătorii fiind, de altfel, cei care au donat porumbeii licitaţi apoi în cadrul banchetului.