Şoferi condamnaţi pentru că au încercat să mituiască poliţişti doljeni

0
357

Bărbatul de 54 de ani, din judeţul Olt, prins încercând să mituiască doi poliţişti doljeni cu 800 de lei, a fost condamnat definitiv. Inculpatul a primit o pedeapsă de 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, în octombrie, la Tribunalul Dolj, iar vineri, 15 decembrie a.c., Curtea de Apel Craiova a menţinut hotărârea.

Reamintim că,pe 24 iunie a.c., în jurul orei 11.00, agentul de poliţie Pătru Constantin-Alin – ajutor şef de post la Postul de Poliţie Gherceşti, şi agentul principal Tîrşa Ionuţ-Marius – ajutor şef de post la Postul de Poliţie Bulzeşti (ambele din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti), aflaţi în patrulă intercomunală pe raza comunei Gherceşti, în satul Ungureni, (pe DJ 643 F), au oprit pentru control un autoturism Fiat Ducato, condus de Ion Popescu, de 54 ani, din comuna Dobreţu, judeţul Olt, care transporta ilegal, fără documente de provenienţă, circa 2 metri steri lemne de foc, acesta oferind diverse sume de bani poliţiştilor pentru a nu lua măsuri legale împotriva sa. Bărbatul a fost refuzat de cei doi poliţişti, dar, pentru că insista, aceştia şi-au anunţat superiorii, dar şi pe ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, care, împreună cu procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au organizat flagrantul. Ion Popescu a fost prins în timp ce oferea agenţilor de poliţie suma de 800 lei, chiar în sediul Postului de Poliţie Gherceşti.

Pe 7 iulie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care olteanul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de dare de mită, iar pe 19 octombrie a.c., inculpatul a recunoscut comiterea faptelor şi a fost condamnat la 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare şi 90 de zile muncă în folosul comunităţii. Hotărârea a rămas definitivă, fiind menţinută, vineri, 15 decembrie a.c., la Curtea de Apel Craiova.

Prins băut la volan, a vrut să scape cu… 400 de euro

Şi tot săptămâna trecută, tânărul Adi Doru Barbu, de 27 de ani, din comuna Rast, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Dolj la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, tot pentru dare de mită. Tânărul a fost arestat preventiv de pe 2 mai până pe 11 iulie a.c., acum fiind sub control judiciar.

Reamintim că procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Adi Doru Barbu, de 27 de ani, din comuna Rast, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, dosarul înregistrându-se pe 23 mai a.c., pe rolul Tribunalului Dolj. Asta după ce, pe 2 mai a.c., ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (SJA) Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au organizat prinderea în flagrant a doljeanului în timp ce oferea suma de 400 euro unui ofiţer de poliţie din cadrul I.P.J. Dolj – Secţia 8 Poliţie Rurală Rast, Daniel Penuş, pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Faptafusese constatată de poliţist pe 28 aprilie a.c., iar şoferul, încercând să scape, i-a oferit bani poliţiştului atât la momentul când a fost prins băut, cât şi pe 1 mai, dar şi pe 2 mai când a fost prins, astfel că în sarcina lui au fost reţinute trei acte materiale de dare de mită. Echipa operativă l-a „săltat” pe doljean imediat ce i-a pus pe birou poliţistului suma de 400 euro. Adi Doru Barbu a fost adus la Craiova, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar pe 3 mai a fost arestat preventiv, măsură menţinută până pe 11 iulie a.c.

Săptămâna trecută, pe 12 decembrie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat pe Barbu la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii. Acesta a fost menţinut sub control judiciar şi trebuie să achite 1.110 lei cheltuieli judiciare. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă, putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.