Vice-cancelarul Germaniei aşteaptă colaborarea cu Liviu Dragnea

0
305

522580204Liderii importanţi din mai multe state europene şi politicieni de marcă au transmis mesaje de felicitare pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în urma succesului înregistrat de partidul său la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Un mesaj de ultimă oră a venit din partea lui Sigmar Gabriel, preşedintele Partidului Social Democrat din Germania.

Acesta subliniază faptul că succesul înregistrat de PSD la alegeri “vine într-o perioadă de mari provocări pentru toată Europa. Criza economică cu urmările sale sociale devastatoare încă nu este complet depăşită în Europa. În acelaşi timp, trăim o perioadă în care populismul periculos este în continuă creştere, fiind cel care pune sub semnul întrebării fundamentele societăţilor noastre democratice şi parteneriatul european. Mai mult ca niciodată, în faţa acestor ameninţări este datoria noastră, ca social-democraţi şi progresişti, să conlucrăm şi să oferim impulsuri comune pentru o Europă mai bună: pentru o Europă care investeşte în creştere economică şi locuri de muncă. Pentru o Europă solidară şi care creează mai multă echitate socială, prin aplecarea către interesele de zi cu zi ale cetăţenilor ei”.

Liderul Partidului Social Democrat din Germania  îşi exprimă, totodată, bucuria că cele două formaţiuni politice vor putea colabora îndeaproape în perioada următoare “pentru a realiza aceşti paşi spre progres către o Europă mai bună”.

Mesaje de felicitare pentru victoria obţinută de PSD la alegerile parlamentare au vent şi din partea premierilor din Cehia, Austria, Suedia, precum şi din partea preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.