SOS : Republica Moldova este în recesiune economică înregistrând o scădere a PIB cu 3,7%

0
276

Republica Moldova se află de trei luni încoace într-o criză politică continuă. Semnalul  de alarmă a fost tras deja de către toţi oficialii europeni şi se adresează întregii clase politice de la Chişinău.

Ionuţ Stroe

Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL a tras semnalul de alarmă vizavi de starea de instabilitate din Republica Moldova. ”Este momentul ca politicienii moldoveni să se trezească din starea de perpetuu conflict, să lase interesele politicianiste condiţionând cu nume sau număr de miniştri discuţiile şi să se aşeze la masa negocierilor pentru a opri căderea liberă în care se află ţara lor. Privim cu deosebită atenţie atât noi, cât şi oficialii europeni lipsa de adaptare a discursului de care dau dovadă politicienii moldoveni care par să nu înţeleagă că problemele  sociale şi economice trebuie rezolvate urgent”, a avertizat Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL. Situaţia în care se află acum Republica Moldova este dramatică cu atât mai mult cu cât ne apropiem de sfârşitul anului: bugetul pe anul 2016 nu este nici măcar creionat, mediul de afaceri este blocat, oamenii nu au de muncă, instituţiile financiare europene au sistat finanţările.

Vidul executiv  dat de lipsa unui guvern interimar

Ţara este în recesiune economică înregistrând o scădere a PIB cu 3,7%,  pericolul anticipatelor pare să se contureze, al demiterii actualului preşedinte de asemenea, vidul executiv  dat de lipsa unui guvern interimar este profund, lipsa de încredere în clasa politică este dezastroasă  toate acestea au reverberaţii concrete asupra nivelului de trai al moldovenilor. ”Chiar dacă nu suntem promotorii unei Guvern tehnocrat  ca panaceu universal- credem însă că la acest moment- în Republica Moldova singura soluţie este dată de instalarea unui Cabinet profesionist care să demareze urgent reformele economice şi să readucă această ţară la masa negocierilor cu instituţiile financiare europene. Mai credem că, deşi partidele politice îşi demonstrează în aceste zile incapacitatea de a pune interesele acestei naţiuni deasupra unora mărunte, trebuie să conştientizeze că responsabilitatea lor primordială este să reseteze jocul politic. Poate că este momentul să reflecteze asupra acestei variante în încercarea  de a recâştiga crediblilitate în faţa propriilor cetăţeni”, a subliniat Ionuţ Stroe.