Sănătatea nu trebuie să aibă culoare politică!

0
376

Tragedia din Piatra Neamţ readuce în atenţie o problemă dureroasă: sănătatea noastră, a tuturor, nu este o prioritate pentru Guvern.

Dreptul fundamental la sănătate nu a fost respectat şi nu, nu „este vina noastră a tuturor”, cum ne-a spus domnul ministru Nelu Tătaru.

Este vina celor care de un an, de când sunt la guvernare, ne spun că totul este bine şi că România face faţă crizei sanitare.

Este vina celor care la împărţirea bugetară au decis să taie de la Sănătate şi Educaţie şi să dea altor domenii unde aveau o obligaţie politică. Asta a făcut Guvernul Orban la început de an.

Cheltuielile în ceea ce priveşte sănătatea sunt mult sub nivelul oricărei alte ţări din UE, atât pe cap de locuitor, cât şi ca procent din PIB.

Sigura măsură care a dat un suflu Sănătăţii, să mai supravieţuiască, a fost creşterea salariilor medicilor, la nivelul celor din Uniunea Europeană.

Guvernul PSD este cel care a triplat salariile în Sănătate până în 2019, oprind exodul medicilor români spre alte ţări.

Datorită acestei decizii, avem printre noi astăzi medici eroi, profesionişti, specialişti întorşi în ţară şi către care se îndreaptă speranţele noaste în plină pandemie.

Cuvintele sunt prea mici pentru familiile îndurerate ale celor care sperau la o salvare şi nu la o moarte tragică.

Mulţumirile noastre sunt prea puţine pentru medicii care luptă zi de zi cu neajunsurile unui sistem bolnav şi nedrept.

Menirea medicilor, una înălţătoare şi aleasă, este de a salva vieţi. Ei trebuie să se preocupe de îngrijirea pacienţilor, şi nu le revine lor sarcina de a şti starea tehnică a echipamentelor şi stadiul licitaţiilor de achiziţii. Avem nevoie ca spitalele să fie conduse de manageri care provin din rândul doctorilor, pentru că ei cunosc cel mai bine situaţia şi nevoile, la fel cum avem nevoie de o echipă tehnică, de experţi apolitici, care să îi ajute să îşi ducă la bun-sfârşit menirea de a face bine pacienţii.

Un PACT PE SĂNĂTATE, semnat şi asumat de toate partidele, soluţie avansată şi de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este singura opţiune pentru a demara o schimbare în acest domeniu.

Să fim cu sufletul alături de cei în durere şi cu mintea trează, în ceasul din urmă, pentru Sănătatea noastră!

 

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Judeteana DOLJ, Executat de S.C. ED PRESS COM S.R.L., portal – www.cvlpress.ro, CUI Mandatar financiar coordonator 11200020.