Salubritate, RAADPFL şi Delta, deszăpezesc împreună Craiova

0
46

deszapezire 1Şi în această iarnă, SC Salubritate Craiova va coordona activitatea de deszăpezire din oraş. Cum cele 41 de utilaje din dotare sunt insuficiente, operatorul trebuie să mai închirieze şi utilaje de pe piaţă. RAADPFL Craiova şi a firmei Delta ACM sunt partenerii la lopată, în această iarnă.

Ca în fiecare an, Salubritatea va duce greu iernii, operatorul fiind desemnat din nou de către municipalitate să se ocupe de degajarea zăpezii de pe străzile din Craiova. În parcul auto propriu, dispune de 41 de utilaje cu care se poate interveni pe timp de iarnă, dar insuficiente pentru un oraş de dimensiunea Craiovei, cu multe cartiere şi o reţea de peste 450 de străzi, la care se adaugă alei de la periferie. Pentru a putea face faţă iernii, Salubritatea s-a văzut nevoită, şi de această dată, să mai închirieze o bună parte din maşinile de intervenţie de care are nevoie.

13 utilaje vin de la RAADPFL Craiova

Potrivit conducerii Salubrităţii, licitaţia pentru deszăpezire a fost lansată pe zece loturi, iar o parte au fost câştigate de RAADPFL Craiova. În funcţie de condiţiile meteorologice, această regie va pune la dispoziţie 13 utilaje – tractoare rutiere de minim 60 CP echipate cu plug(semigreder)/lamă pentru împins zăpada şi remorcă pentru transport (minim 2 şi maxim 3 bucăţi); tractoare rutiere de minim 60 CP cu echipament pentru împrăştiat material antiderapant şi remorcă pentru transport (minim 3 şi maxim 4 bucăţi); autogredere de minim 80 CP pentru împins zăpada (minim 1 şi maxim 2 bucăţi); autobasculante peste 16 tone, pentru transport şi tractare (minim 1 şi maxim 2 bucăţi) şi autobasculante 7-16 tone, pentru transport şi tractare (minim 1 şi maxim 2 bucăţi).

SC Delta ACM participă din nou la deszăpezire

Societatea care deszăpezeşte masiv în Craiova, SC Delta ACM, nu va lipsi nici în această iarnă. Şi de această dată, firma de construcţii va participa cu un număr de utilaje, care vor fi taxate pe ora de funcţionare. Potrivit unui comunicat de presă al SC Salubritate, această societate va pune la dispoziţie un număr maxim de 24 de utilaje, care, spre deosebire de cele ale regiei, sunt utilaje de mare capacitate: autovehicule peste 16 tone cu 2-3 axe motrice cu lame şi sistem de împrăştiat material antiderapant (minim 8 şi maxim 12 bucăţi); încărcător frontal cu cupă şi lamă (buldoexcavator), minim 10 şi maxim 12 bucăţi.

Pentru trei loturi (loturile 4, 6 şi 10) a fost anulată licitaţia întrucât nu s-a prezentat nici o ofertă. Potrivit Salubrităţii, este vorba de închirierea a 18 utilaje pentru care se va relua procedura de achiziţie.deszapezire

Clorură de calciu şi magneziu contra poleiului

Autorităţile locale au adjudecat şi licitaţia pentru achiziţionarea sării industriale c are va fi folosită în acţiunea de deszăpezire. În urma licitaţiei, a fost declarată câştigătoare oferta firmei Ginard Com SRL, care va furniza o cantitate de minim 2.000 şi maximum 6.000 tone, pe durata a 12 luni. SC Salubritate Craiova SRL mai are, pe stoc, din anii trecuţi încă 1.087 tone de sare, 754 metri cubi de nisip şi 48,3 tone de clorură de calciu. Tot pentru această iarnă, potrivit operatorului, s-au încheiat două acorduri-cadru pentru furnizarea de cloruri de calciu (din care mai pot fi achiziţionate maxim 110 tone) şi de magneziu (din care mai pot fi achiziţionate maxim 30 tone).