Atelier de tehnica şi arta vorbirii şi bune maniere, pentru tineri şi adulţi

0
140

SmartelierTeatrul Naţional „Marin Sorescu” anunţă începerea înscrierilor pentru un nou modul din cadrul „SMARTELIER – ateliere de teatru”. Este vorba despre cursul „Tehnica şi arta vorbii şi bune maniere aplicate”, care va fi susţinut de îndrăgita actriţă Nataşa Raab. Adresat persoanelor cu vârsta cuprinsă între 14 şi 35 de ani, celor care vor să aibă mai multă încredere în sine, celor care vor să-şi perfecţioneze vorbirea şi atitudinea în faţa unui public, atelierul va cuprinde două module (noiembrie 2016 – februarie 2017 şi martie 2017 – mai 2017), fiecare cu câte 10 şedinţe. Acestea se vor desfăşura la sediul teatrului, taxa de participare fiind 160 lei/lună. Înscrieri se fac în perioada 19-25 noiembrie, prin completarea unui formular disponibil pe site-ul www.tncms.ro.

„Vorbirea este un proces care se învaţă pe tot parcursul vieţii şi nu este niciodată prea devreme sau prea târziu să învăţăm cum să ne exprimăm corect, clar şi concis. Atelierul de tehnica şi arta vorbirii stimulează încrederea în sine, atitudinea şi te ajută să descoperi tehnici pentru discursuri memorabile. Capacitatea de a te exprima liber, de a pronunţa corect cuvintele poate fi dobândită prin exerciţii speciale de dicţie, respiraţie, coordonare şi corelare a vorbirii cu gesturile”, precizează organizatorii.

De asemenea, aceştia subliniază că bunele maniere nu sunt doar un cod de reguli despre ceea ce este permis sau nu să faci în societate, despre cum să te îmbraci ori nu la o anumită ocazie, maniera în care ne prezentăm sau ţinem tacâmurile şi ne bem ceaiul. „În contextul actual, bunele maniere sunt mai mult decât un cod de reguli, sunt acel comportament civilizat, respectuos pe care toţi ar trebui să îl aplicăm în activităţile noastre. Mânuite şi aplicate cu inteligenţă şi eleganţă, bunele maniere pot fi un instrument pentru a comunica mai uşor cu cei din jurul nostru, pentru a ne atinge scopurile şi a obţine satisfacţie atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală”, adaugă reprezentanţii Naţionalului craiovean, invitându-i pe cei interesaţi să se înscrie la atelier pe parcursul următoarei săptămâni.