Mâine : evenimentul de prezentare a versiunii inițiale a Planului de Acțiune Orașe Verzi pentru Craiova

0
567

Consiliul Local și Primăria Municipiului Craiova, în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare organizează evenimentul de prezentare a versiunii inițiale a Planului de Acțiune Orașe Verzi (PAOV) pentru Municipiul Craiova – Green City Action Plan – GCAP”.

         Evenimentul se va desfăşura on-line în data de 20 octombrie 2020, între orele 13:00 – 15:00,  din cauza restricțiilor actuale de sănătate publică,

            Craiova a fost primul oraș din România care s-a alăturat programului Green City al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru a dezvolta un „Plan de acțiune pentru orașul verde” adecvat Craiovei.

Elaborarea planului de Acțiune Orașe Verzi (PAOV) pentru Municipiul Craiova – Green City Action Plan – GCAP”  s-a făcut împreună cu o echipă de consultanți internaționali (susținuți de Guvernul Austriei) și a presupus analizarea și prioritizarea principalelor provocări de mediu din orașul nostru și dezvoltarea opțiunilor și acțiunilor potențiale de investiții pentru a aborda aceste provocări.

            Acest lucru a fost realizat printr-o combinație de analize tehnice, implicarea părtilor intersate, desfășurarea unor ateliere de lucru unde s-au purtat discuții directe cu experții și consultanții tehnici și elaborarea unui chestionar on-line pentru publicul larg.

Astfel, a fost elaborată versiunea inițială a Planului de Acțiune pentru Craiova Oraș Verde, care stabilește viziunea propusă, obiectivele strategice, acțiunile și investițiile stabilite la prezentarea căruia vă invităm să participați și să adresați intrebări. Proiectul de document (împreună cu un rezumat al etapelor întreprinse până acum) este disponibil de pe web site-ul Primăriei Craiova, la adresa:

https://www.primariacraiova.ro/ro/proiecte-in-curs-de-implementare/plan-de-aciune-orae-verzi-pentru-municipiul-craiova-1.html.