Alb-albaştrii sub lupă: analiza după meciul cu Dinamo

0
674

Pigliacelli – A avut câteva intervenţii bune. Prima, la lovitura de cap a lui Borja Valle, la care probabil mingea ar fi lovit transversala şi ar fi revenit în careu. A prins şi şutul de la distanţă al lui Fabbrini, care-l putea păcăli dacă ar fi ciupit pământul în 6 metri. În prelungiri, a scos mingea din capul lui Puljic, care l-a faultat, dar a făcut bine că s-a ridicat imediat, fiindcă Feşnic s-a făcut că nu vede, iar Fabbirni a reluat din careu şi Pigliacelli a fost chiar pe traiectoria mingii

Olteanu – A jucat puţin, a fost sacrificat, Bergodi a surprins cu introducerea lui, dar în acelaşi timp este cea mai rapidă schimbare de junior a Craiovei.

Vătăjelu – Parcă mai concentrat de această dată, n-a mai intrat pe vârfuri, cu reproşuri în stânga şi-n dreapta, în timp ce el era vinovat. De această dată s-a implicat în dueluri, a stat pe picioare, a ajuns şi în jumătatea adversă, oferind câteva pase bune, deşi de multe ori preferă să eschiveze şi să-şi aşeze mingea pe stângul. Interesantă devierea cu călcâiul pentru centrarea lui Căpăţână, astfel de mingi surprind apărările. A avut însă şi reuşite cu dreptul, în lung de linie. A stat destul de departe de Grigore la centrarea care a trecut prin careul mic, deşi pe final a fost nevoit să strângă mult în centru. Să vedem dacă va avea continuitate, fiindcă probabil va juca titular cu Clinceni.

Bălaşa – A început stoper, a trecut fundaş dreapta şi chiar dacă s-a descurcat şi acolo, nu se simte în largul său în bandă. Dacă e prins static nu are decât varianta faultului, iar pe tranziţia pozitivă apare târziu la învăluire, deşi execuţiile sale sunt corecte, aşa cum a fost şi centrarea pe 6 metri pentru Cicâldău, la care fundaşii dinamovişti au intervenit in extremis. Atât el, cât şi Acka au fost cam pasivi la ultimele faze, când se tot centra prin careu şi au fost ceva emoţii. Marcajul a fost larg, stoperii Craiovei s-au aşezat parcă între adversari şi au avut noroc că aceştia nu au fost mai inspiraţi. A dominat însă şi în multe alte rânduri duelurile aeriene, a fost penalizat cu un galben la o fază în care câştigase un duel umăr la umăr.

M. Constantin – Începuse bine meciul, sigur pe el, a scos practic penalty-ul, dar apoi s-a accidentat, este o pierdere, experienţa sa a fost utilă de multe ori în acest debut de campionat.

Acka – N-a intrat rău, a fost activ, motivat, deşi a avut şi câteva lufturi, unul identic cu faza din care CFR a egalat la Craiova, în ultima etapă, când ivorianul a trimis în corner, involuntar. Nu oferă siguranţă, te aştepţi să “o comită”, el şi Bălaşa au avut şansa unei apărări supraaglomerate în repriza secundă, care i-a protejat.

Bancu – A fost cel mai bun jucător al derby-ului. S-a achitat de sarnicile defensive, a urcat mult şi a creat panică în defensiva dinamovistă, a fost cel mai periculos jucător al Craiovei. A driblat, a pasat, deşi coechipierii nu prea l-au înţeles, a avut şi un şut cu dreptul care a lovit un adversar, a fost o execuţia cu care ar fi marcat împotriva Austriei, meci în care dreptul l-a trădat la finalizare. A mai şutat o dată, cu stângul, în partea secundă, de la marginea careului, dar n-a prins poarta. A scos şi acea minge centrată în careul mic, pe final, pe care Nemec n-a reuşit să o devieze. A dat impresia că a fost aproape de autogol atunci. MVP-ul meciului.

Bic – Evoluţie consistentă, a prins postul de titular în faţa apărării şi nu mai poate fi scos din primul 11. A ezitat numai atunci când Fabbrini l-a păcălit cu fenta din corp şi l-a scos din joc, în bandă, centrând în careu nederanjat.

Cicâldău – A fost în prim-plan la acel penalty, pe care l-a executat prost, dar la care a avut noroc.  A alergat mult la mijloc, a făcut muncă de salahor, a scos două mingi periculoase din careul propriu, dar a făcut şi multe faulturi, după ce luase un galben destul de devreme. Acuză public lipsa unei vacanţe, pentru al doilea an la rând, dar probabil este şi oarecum deprimat că nu s-a transferat peste hotare, mai ales că Mihăilă „i-a luat faţa”, iar Koljic era şi el aproape de plecare, când s-a accidentat. Probabil că Mirel Rădoi i-a simţit lipsa de motivaţie, fiindcă i-a oferit puţine minute celui pe care Gică Hagi îl consideră „cel mai bun jucător din Liga I”.

Nistor – A alergat mult, dar de multe ori şi fără cap, face uneori presing aiurea la fundaşii adverşi şi este eliminat uşor din joc. A greşit destule pase, s-a complicat când putea să joace mai simplu. Nu a făcut un meci remarcabil contra fostei echipe şi în faţa antrenorului care-l trimisese la CFR Cluj. Grigore i-a luat prim-planul la finalizarea din repriza secundă, Nistor parcă îl mângâia de la spate, după centrarea lui Fabbrini.

Bărbuţ – Când intră de pe bancă are reuşite, crezi că ar merita mai multe minute, iar când e titular dezamăgeşte. Nicio realizare în dreptul lui cu Dinamo, după ce marcase cu Iaşi şi în amicalul cu Argeş.

Ivan – N-a făcut un meci slab, a alergat mult, a hărţuit fundaşii dinamovişti, a creat culoare, a scos mingile pentru coechipieri, deşi nu prea ştie jocul cu spatele la poartă, preferă spaţiile şi mingile trimise în spatele adversarilor. A avut acea cursă în care l-a depăşit pe Puljic, dar n-a reuşit să finalizeze, deşi avea prim-planul la un moment dat. A fost scos prea devreme, reprezenta o soluţie şi pentru finalul de meci, pe contraatac.

Baiaram – A pierdut aproape toate mingile, a avut şi două ocazii de a marca, dar a dezamăgit, la prima a pasat la portar, iar la a doua măcar putea să meargă spre colţul terenului şi să mai câştige câteva secunde. În schimb, nici nu a pasat, nici nu a finalizat, pur şi simplu a tras în adversar şi a oferit mingea gazdelor. Meci slab pe faza de atac, nu i-a ieşit absolut nimic. Totuşi, s-a achitat destul de bine de sarcinile defensive, face din ce în ce mai bine faza de apărare, a coborât deseori. De asemenea, a fost disponibil pentru combinaţii, n-a jucat la alibi, deşi nu a avut realizări ofensive. Are scuza vârstei orice ar face, este mezinul Ligii I, dar pentru Craiova deja este o soluţie de bază ca jucător U21, aşa că trebuie să devină cât se poate de responsabil.

Căpăţână – Fără a impresiona la debut, nici nu a dezamăgit, pare un jucător pe care te poţi baza. Cu o excepţie, când a pierdut o minge uşoară, la fazele în care a fost implicat a găsit soluţiile optime, inclusiv câteva schimbări de direcţie, şi o centrare pentru Mamut. Deşi era recunoscut ca un şuteor bune de la distanţă, n-a arătat-o în acest meci, când a avut ocazia, ori nu a tras, ori a n-a fost precis.

Mamut – Surprinzător, i-a fost preferat lui Tudorie. Atacant puternic, de forţă, fixează bine fundaşii adverşi, se impune în dueluri, inclusiv la cele aeriene. Când a reuşit să aibă poarta în faţă a încercat să-şi aşeze mingea pe stângul, dar nu i-au ieşit şuturile. Putea să ţină mai mult de minge, dar, oricum, debutul este încurajator şi pentru el.