85 de participanţi la Festivalul-concurs Național de Interpretare Vocală „Vreau să cânt!”

0
157

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Craiova organizează sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 9.00, Festivalul-concurs Naţional de Interpretare Vocală „Vreau să cânt!”, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie. Festivalul este structurat pe două categorii, muzică uşoară şi muzică populară, și se adresează copiilor cu vârsta începând de la 6 ani din toată ţara. Potrivit organizatorilor, anul acesta s-au înscris 85 de participanţi, repartizați pe categorii în funcție de vârsta împlinită la data desfăşurării concursului, respectiv: 6-9 ani, 10-13 ani, 14-17 ani, peste 18 ani.

Tuturor participanților li se vor acorda diplome de participare, iar celor clasați pe primele trei locuri, premii în bani şi trofee: Premiul I – 600 lei, Premiul al II-lea – 500 lei, Premiul al III-lea – 400 lei. De asemenea, se mai pot acorda mențiuni şi premii speciale pentru fiecare categorie de vârstă.

Juriul este alcătuit din conf. univ. dr. Elmira Sebat (Departamentul de Arte – Facultatea de Litere a Universităţii din Craiova), Noemi Modra – soprană la Opera Română Craiova, profesor asociat la Departamentul de Arte  Facultatea de Litere a  Universităţii din Craiova, Carmen Budulan – solistă a Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” (Slatina), interpret muzică populară

«Festivalul-concurs de Interpretare Muzicală ,,Vreau să cânt!”, care se adresează unei palete largi de vârste, are meritul de a fi, în primul rând, un concurs de înalt standard, mai ales pentru faptul ca este un eveniment la care participa concurenţi foarte bine pregătiţi, care, deşi sunt copii sau tineri, au deja o activitate constantă în domeniul muzical, participând frecvent la spectacole şi evenimente cultural-artistice locale, regionale sau naţionale», se precizează într-un comunicat de presă al Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.