Întrevederea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu premierul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki

0
76

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut ieri, 18 septembrie 2018, la București, o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki, în marja Summit-ului Inițiativei celor Trei Mări.

În cadrul întâlnirii, a fost reliefat stadiul foarte bun al relației strategice bilaterale, cei doi premieri apreciind, în mod special, însemnătatea  primelor consultări interguvernamentale din istoria relației româno-polone, care au avut loc la 25 mai a.c., la Varșovia. De asemenea, a fost subliniată importanța organizării anuale a întâlnirilor în acest format cuprinzător în dinamizarea contactelor politice, economice și sociale. A fost reiterat interesul reciproc pentru dezvoltarea, în continuare, a raporturilor dintre cele două țări, pe toate palierele sectoriale, fiind salutată în mod deosebit cooperarea foarte bună dintre România și Polonia la nivel regional, prin organizarea la București a actualei ediții a summit-ului Inițiativei celor Trei Mări.

Un alt subiect pe agenda întâlnirii a fost cooperarea dintre cele două țări la nivel european. Au reieșit astfel interesul româno-polonez pentru consolidarea unității europene, ca deziderat comun în dezbaterea privind viitorul Europei, dar și dorința de colaborare pe parcursul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, cu precădere în dosare cheie precum Cadrul Financiar Multianual și Brexit.

De asemenea, premierul român a apreciat cooperarea consolidată dintre cele două state pe palierul de securitate și apărare.