“Bancone”, number one!

0
501

bancuLa o zi după ce a împlinit 25 de ani, Nicuşor Bancu a purtat banderola de căpitan la Braşov, obţinând un penalty şi marcând golul victoriei.

Sepsi Sf. Gheorghe – Universitatea Craiova 2-3

Au marcat: Hadnagy 60, Astafei 70 / A. Burlacu 19, Gustavo 68 – pen., Bancu 80.

Braşov, stadion: „Tineretului”, spectatori: 3.000.

Sepsi Sf. Gheorghe: Fejer 6 – M. Burlacu 4, Ursu 5, Oros 6, Dumbravă 5 – Ghinga 5, Petrovic 5 (72 Nikolic) 5 – Papsys 5, Huiban 5 (57 Astafei) 7, Patrick Petre 6 – Hadnagy 7 (81 Damian). Antrenor: Valentin Suciu.

Universitatea Craiova: Mitrovic 4 – Spahija 4 (71 M. Roman) 5, Kelic 5, Tiago Ferreira 5 – Martic 6, Mateiu 8, Screciu 6 (74 Briceag) 6, Bancu 9 – Gustavo 6, Mitriţă 7, A. Burlacu 8 (87 Buzan). Antrenor: Devis Mangia.

Arbitru: Marius Avram (Bucureşti).

Sepsi şi Craiova s-au întâlnit la un an de la primul duel direct, petrecut în Cupa României, tot la Braşov, şi adjudecat de olteni după prelungiri, prin golul lui Ivan. Deşi a fost lăudată pentru jocul ei, formaţia lui Mangia strânsese numai 1 punct în ultimele două runde şi picase de pe podium. Singura echipă din Liga I cu 3 meciuri în 7 zile, Universitatea venea sub Tâmpa şi fără 4 titulari, primii doi căpitani, Băluţă şi Zlatinski, dar şi Rossi şi Dimitrov. Şi părea să se simtă aceste probleme fiindcă, oltenii n-au început bine, Sepsi având 2 semiocazii. A venit însă faza „celor două urechi”. Mitriţă a servit un asisst printre picioarele lui Ursu, iar Andrei Burlacu, după ce s-a  descotorosit de tizul său de la Sepsi, a încheiat tot cu „craci” acţiunea, Fejer fiind cel cu deschiderea prea amplă. Liniştită de avantajul luat prematur, Craiova a preluat controlul, iar Burlacu a fost din nou periculos, cu un şut de la distanţa, în timp ce Gustavo n-a fost precis nici cu poarta goală, la centrarea Martic.

Craiova ar trebuit să gestioneze o repriză secundă începută de la 1-0, în condiţiile unui adversar modest, însă a plătit din nou tribut gafelor de portar, aşa cum s-a întâmplat şi în precedentele două dispute. Şi totuşi, Mangia nu-i dă nicio şansă olteanului Laurenţiu Popescu, chiar dacă Mitrovic şi Calancea au făcut concurs de gafe în acest campionat. De această dată a fost rândul goal-keeper-ului găsit prin liga a doua elveţiană să-şi îngroape coechipierii, la o minge de la care Hadnagy nu spera prea multe. Dar a lovit-o totuşi cu capul, deşi Mangia ţinuse în teren 3 stoperi să-l păzească pe veteranul atacant, care a mai avut un atu, pe lângă Mitrovic: faptul că demarase dintr-un mic ofsaid.

Oltenii au revenit în avantaj, după ce Bancu, supermotivat cu banderola pe braţ, la o zi după ce a împlinit 25 de ani, l-a păcălit pe Marius Burlacu şi a obţinut penalty. Gustavo a marcat în sfârşit, după ce îşi disperase colegii cu 3 ratări incredibile. Brazilianul este însă unul dintre preferaţii lui Mangia, fiind integralist meci de meci. N-a condus mult timp Universitatea, fiindcă Vali Suciu a mutat inspirat şi Astafei a surprins defensiva atrofiată a oaspeţilor, cu cei 3 fundaşi greoi şi rigizi. Deşi Universitatea are în lot stoperi câţi nu a avut de când a revenit în Liga I, defensiva lui Mangia a încasat 6 goluri de tot râsul în ultimele 3 meciuri.

Şi totuşi, calitatea Ştiinţei „de la mijloc în sus” a făcut diferenţa. Mateiu a continuat prestaţia bună din meciul cu Dinamo şi a găsit pe final o pasă pentru Bancu, omul meciului, care s-a „lăsat” pe minge de la 16 metri şi a marcat practic prin Fejer. Alb-albaştrii obţin toate punctele sub Tâmpa şi pe final a debutat şi Lucian Buzan, un mijlocaş de 18 ani care în ultima vreme a mai prins banca.