Are interdicţie de părăsire a ţării! / Inginerul CAO prins cu şpagă a fost pus în libertate

0
319

George Ştefan Moţăţeanu, inginerul Companiei de Apă Oltenia prins în flagrant cu 1.000 de euro şpagă pe care o ceruse administratorului unei societăţi pentru a-i elibera un aviz, a părăsit, ieri după-amiază, arestul IPJ Dolj. Asta după ce hotărârea judecătorilor Tribunalului Dolj care îl plasau sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile a rămas definitivă, ieri, la Curtea de Apel Craiova. Moţăţeanu nu are voie să părăsească ţara.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, ieri, contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în cazul lui George Ştefan Moţăţeanu, inginerul Companiei de Apă Oltenia prins cu şpagă: „Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, ca nefondată. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 18.09.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

În aceste condiţii, hotărârea din 16 septembrie a Tribunalului Dolj prin care Moţăţeanu era plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile a rămas definitivă, iar ieri după-amiază acesta a părăsit arestul IPJ Dolj, după cum au confirmat reprezentanţii Poliţiei doljene. În perioada cât se află sub control judiciar acesta trebuie să respecte o serie de obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau care a dispus măsura, cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie, desemnat cu supravegherea sa conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea organului judiciar; să nu comunice direct sau indirect cu martorul denunţător şi cu ceilalţi martori.

Reamintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, George Ştefan Moţăţeanu, inginer în cadrul Companiei de Apă Oltenia Craiova, i-a pretins, în februarie, lui B. M. M., administrator al unei societăţi comerciale din Craiova, suma de 1.000 euro pentru avizarea favorabilă a fişei tehnice necesare emiterii autorizaţiei de construire privind edificarea unor construcţii cu destinaţie comercială (două chioşcuri), pe un teren folosit de denunţător în baza unui contract de comodat, situat în Craiova. Administratorul nu i-a dat banii la momentul respectiv, însă nici n-a reuşit să obţină avizele şi, întrucât începuse să intre în criză de timp, în luna iunie l-a denunţat pe Moţăţeanu. Pe 23 iulie a.c., denunţătorul şi inginerul Companiei de Apă Oltenia s-au întâlnit la un local din centrul municipiului Craiova, George Ştefan Moţăţeanu fiind „săltat” imediat ce a primit cei 1.000 de euro.