Minoră cu documente false depistată la PTF Calafat

0
347

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat au depistat o minoră de 13 ani, cetăţean bulgar, care a prezentat la control un document de călătorie eliberat de autorităţile bulgare aparţinând altei persoane. 

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj, joi seară, în jurul orei 21.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, călătorind ca pasager într-un microbuz, o persoană de sex feminin care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport emis de autorităţile bulgare. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografia documentului prezentat, motiv pentru care au demarat verificările.

În urma cercetărilor şi a declaraţiilor persoanei în cauză s-a stabilit că tânăra este K. S., cetăţean bulgar, în vârstă de 13 ani, care dorea să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi nu deţinea documente legale. Conform Protocolului româno-bulgar, persoana şi documentele în cauză au fost preluate de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor.