S-a lansat URBAN SOUND pentru tinerele talente

0
275

Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) Craiova a lansat, ieri, propriul studio de înregistrări – URBAN SOUND –, amenajat şi dotat în cadrul proiectului “Student Studio”. Trupe studenţeşti, solişti, cât şi noi talente vor beneficia aici de cele mai bune tehnologii din domeniu, astfel încât să pătrundă mai uşor la posturile de radio, televiziuni sau case de discuri.

Directorul CCS Craiova, Ionuţ Dumitrache, a declarat ieri, în cadrul conferinţei de lansarea a studioului de înregistrări URBAN SOUND, că grupul-ţintă este format din elevii din anii terminali de liceu şi studenţii cu veleităţi muzicale consistente, din care CCS va selecta cel puţin opt noi formaţii şi solişti. “Student Studio este un proiect ce îşi doreşte să sprijine tinerele talente din rândul studenţilor. În cadrul lui am reuşit să amenajăm şi să dotăm un studio de înregistrări – URBAN SOUND – destinat studenţilor craioveni. Până în acest moment şapte trupe ne-au trimis demo-uri, dar cei care doresc să ajungă în studioul nostru mai au timp încă zece zile să trimită un demo. Aici îşi vor desfăşura activitatea artiştii Casei de Cultură a Studenţilor, precum şi viitorii noştri artişti – cei pe care îi vom selecta în urma preselecţiei. Pe lângă asta, studioul va genera şi venituri proprii pentru Casa de Cultură a Studenţilor, pentru că artiştilor ce nu fac parte din cercurile noastre le vom percepe o taxă pe care încă nu am stabilit-o, dar cu siguranţă va fi la jumătate din preţul pieţei, pentru că acest studio nu a apărut din dorinţa de a face bani cu el”, a afirmat Ionuţ Dumitrache, directorul CCS Craiova.

“Abia aştept să selectăm artiştii şi să începem treaba!”

La rândul său, Cristi Udrea, coordonatorul studioului de înregistrări URBAN SOUND, a spus că proiectul Student Studio înseamnă o rampă de lansare pentru tinerii artişti: “În luna februarie a acestui an, conducere CCS Craiova mi-a făcut propunerea de a mă alătura proiectului Student Studio şi mi s-a părut o idee foarte interesantă, cu atât mai mult cu cât la momentul acela nu se găsea în Craiova un studio de înregistrări cu astfel de dotări. Mi-am dorit foarte mult să mă implic în acest proiect, care înseamnă, de fapt, o mână de ajutor întinsă tinerilor artişti. Eu ştiu ce înseamnă să fii la început, am trecut prin asta şi a fost foarte greu. Vrem să creăm un mediu propice pentru performanţă. Ştiu că este un termen folosit în mod normal în sport, dar eu îl folosesc şi în muzică. Dacă nu te antrenezi, nu performezi. Urmează să alegem artiştii, finalitatea acestui proiect fiind un CD care va reprezenta tinerele talente. Nu o să ne oprim aici, am venit cu propunerea ca o compilaţie de acest gen să apară anual. Primul CD va fi Urban Sound – volumul 1. Abia aştept să selectăm artiştii şi să începem treaba!”.

“Sper că tinerii artişti vor investi pasiune”

La conferinţa de lansare a studioului de înregistrări a participat şi artistul craiovean Kraftu, care a oferit presei o demonstraţie chiar la “locul de muncă”. Acesta a apreciat că URBAN STUDIO este singurul din Craiova dotat cu cele mai bune tehnologii în domeniu. “Mă bucur că am fac parte din proiectul Student Studio care s-a pus pe picioare destul de repede. Studioul este unul foarte performant, nu cred că la ora actuală mai există unul la fel de dotat în Craiova. S-au investit bani, dar şi timp, şi sper că tinerii artişti vor investi la rândul lor pasiune şi într-un final vom vedea vedem rezultatele acestui proiect”, a afirmat Kraftu.

Audierea şi selectarea noilor tinere talente ale CCS Craiova se va face în perioada 20-30 septembrie, urmând ca de la 1 octombrie aceştia să lucreze efectiv în studio. În luna noiembrie, soliştii şi formaţiile CCS vor susţine concerte, urmând ca în decembrie să realizeze prima compilaţie înregistrată şi montată în studioul CCS.