Patrula de Reciclare şi Cercetaşii României s-au întâlnit pentru prima oară, la RoJam 2017

0
98

cercetasiLa invitaţia Cercetaşilor, Patrula de Reciclare a fost unul dintre partenerii reuniunii internaţionale organizate la Cristian, judeţul Braşov, şi a propus participanţilor două jocuri ecologice.

La cele două jocuri, cercetaşii participanţi au trecut prin încercări care au presupus creativitate, lucru în echipă şi comunicare şi i-au ajutat să-şi completeze cunoştinţele despre impactul activităţilor noastre asupra mediului, despre gesturile de responsabilitate prin care protejăm natura şi investim în propriul nostru viitor. Știam că trebuie să ducem bateriile uzate la un punct de colectare, dar nu ştiam cât de mult poate polua o baterie dacă o aruncăm la gunoi. Acum chiar mă bucur că mai avem aparate electrice vechi pe acasă…”,  au declarat cercetaşii care au participat la jocurile Patrulei.

          Patrula de Reciclare şi-a găsit, aşadar, noi suporteri în rândurile cercetaşilor României. Cu doar două săptămâni înainte de încheierea ediţiei 2016-2017, deşeurile electrice predate la reciclare de cetăţeni, firmele şi instituţiile de oriunde din ţară, în beneficiul programului, devin din ce în ce mai importante. Oricine scapă de deşeurile electrice în mod gratuit, cu ajutorul serviciului local de colectare, până la 31 august 2017 şi îşi ajută astfel echipa locală să câştige unul din premiile naţionale.