Declaraţii revoltătoare ale ministrului olandez Lodewijk Asscher / Replica fermă a europarlamentarului Marian Jean Marinescu

0
96
Marian Jean Marinescu

Europarlamentarul PDL, vicepreşedintele grupului PPE din Parlamentul European, Marian Jean Marinescu cataloghează drept populiste recentele declaraţii ale Ministrului olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher (S&D) care propune restricţionarea libertăţii de circulaţie a lucrătorilor din Estul Europei în Uniunea Europeană.

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu consideră că recentele declaraţii ale ministrului olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher, nu fac altceva decât instigă la ură şi trage astfel un semnal de alarmă.“Aceste declaraţii nu au un fundament real şi nu fac decât să instige la ură. Libertatea persoanelor de a circula, stabili şi munci în oricare din statele uniunii este unul dintre drepturile de baza ale cetăţenilor Uniunii Europene. Acesta este consacrat în Tratatul care a creat de altfel Piaţa Unică Europeană cu cele patru libertăţi fundamentale de circulaţie: a persoanelor, mărfurilor, serviciilor şi capitalurilor. Conceptul de Piaţă Unică Europeană este introdus chiar în Olanda prin Tratatul de la Maastricht (1993)”, a declarat Marian-Jean Marinescu.

Întărirea Pieţei Unice în vederea unei creşteri economice

Lodewijk Asscher

Parlamentarul european a spus că acest subiect nu va ajunge niciodată la Bruxelles, deoarece este revoltător şi în plus s-ar pune în discuţie un subiect care încalcă un drept conferit de UE. “Aceste declaraţii sunt de asemenea inutite. Subiectul nu va ajunge niciodată pe ordinea de zi la Bruxeles. Asta ar însemna să discutăm despre încălcarea celui mai important drept conferit de Uniunea Europeană. În grupul PPE una dintre priorităţile noastre este întărirea Pieţei Unice în vederea unei creşteri economice susţinute în întreaga Uniune Europeană. Statisticile Comisiei au demonstrat de nenumărate ori ca largirea Uniunii Europene şi libera circulaţie a forţei de muncă au constituit un avantaj important, atât pentru vechile state membere, cât şi pentru cele noi” a adăugat europarlamentarul PDL.


Europarlamentarul Marian Jean Marinescu :

“Consider declaratile ministrului socialist olandez populiste. Daca vrea intr-adevar sa contribuie la micsorarea somajului in Europa atunci sfatul meu este sa convoace internationala socialista, inclusiv pe Victor Ponta, si sa promoveze masuri reale pentru dezvoltarea economiei si combaterea somajului in Uniune”