Minori cercetaţi penal după ce au spart două autoturisme

0
101

Doi minori, de 9, respectiv 12 ani, sunt cercetaţi penal pentru furt calificat, după ce poliţiştii craioveni au stabilit că au spart două maşini din care au furat diverse bunuri.

Lucrătorii Compartimentului Investigatii Criminale din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi, sâmbătă, cu privire la faptul că, în jurul orei 15.30, au avut loc două furturi din autoturism, în zona Catedralei Sf. Dumitru din Craiova. Hoţii au spart geamurile autoturismelor şi au sustras două telefoane mobile, un portmoneu şi o geantă de damă în care erau documente şi bani.

În urma cercetărilor întreprinse de către oamenii legii, aceştia au stabilit că autorii faptelor sunt Mădălin C., de 12 ani şi Ştefan C., de  9 ani, fraţi, ambii din Craiova.

„În urma obţinerii autorizaţiilor de percheziţie, poliţiştii au efectuat percheziţii domiciliare la cei doi autori, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate bunurile sustrase,  în vederea continuării cercetărilor. Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 90% şi urmează a fi restituit părţilor vătămate. Pe numele celor doi minori a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.