Voleibaliştii Craiovei şi-au aflat adversarii din CEV Cup

0
303

Echipa masculină de volei a Craiovei va participa şi în acest sezon în cupele europene, după ce, anul trecut, elevii lui Dan Pascu au fost eliminaţi prematur de turcii de la Fenerbahce Istanbul, în CEV Cup. În acest sezon, SCM Universitatea Craiova a fost cap de serie la tragerea la sorți și va juca în 16-imile CEV Cup cu învingătoarea dublei dintre Lindaren Volley Amriswil din Elveţia și Radnicki Kragujevac din Serbia. Manșa tur va avea loc între 21-23 noiembrie, iar returul o săptămână mai târziu.

Formaţia elveţiană Lindaren Volley Amriswil a terminat campionatul trecut pe locul 4 în liga helvetă. Radnicki Kragujevac s-a duelat anul trecut, tot în CEV Cup, cu campioana României, Arcada Galaţi, pe care a învins-o pe teren propriu, scor 3-2, cedând în deplasare cu 3-0. Radnicki Kragujevac a terminat pe locul 2 sezonul regulat din prima ligă a Serbiei, în urma Vojvodinei Novi Sad, iar în play-off a pierdut seria din semifinale cu Partizan Belgrad, cea care avea să devină şi campioana Serbiei.

Deţinătoarea Cupei României şi medaliata cu bronz a campionatului masculin de volei, SCMU Craiova a pierdut câţiva jucători importanţi în vara aceasta, dar şi-a completat lotul cu alţii. Ultimul venit este cubanezul Javier Ernesto Jimenez Scull, pe poziția de secund, 33 de ani și 1.98 m. Este al patrulea voleibalist care semnează în vara aceasta cu echipa antrenată de Dan Pascu, după doi “centri”, muntenegreanul Gojko Cuk şi Eduard Ocunschi, de la SCM Zalău şi un “fals”, Mihai Tarţa, de la Explorări Baia Mare. SCM Universitatea Craiova va debuta în campionat în faţa nou-promovatei Corona Braşov.