„Let’s Do It România!”, pe 24 septembrie

0
131

curatenieRomânia va participa la o nouă zi de curăţenie naţională în cadrul campaniei “Let’s Do It România!” în data de 24 septembrie, a anunţat, ieri, Andrei Coşuleanu, director executiv al iniţiativei, într-o conferinţă de presă. «Noutatea din acest an este că “Let’s Do It România!” se întâmplă pentru prima dată cu mai multe ministere, iar Ministerul Mediului este ministerul-cheie. Am găsit o deschidere pentru soluţia de rezolvare a problematicii deşeurilor în România. Cred că a venit momentul să nu mai considerăm deşeul numai pe post de gunoi, ci pe post de resursă şi pot crea locuri de muncă, dezvoltare economică locală etc. Avem sprijinul Ministerului Educaţiei, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei şi Ministerul Transporturilor», a afirmat Coşuleanu

Potrivit reprezentantului “Let’s Do It România!”, tot în septembrie va fi demarată prima campanie naţională de colectare a hainelor, rechizitelor, “orice nefolositor pentru oameni, dar pe care nu le vom arunca la gunoi”. “Această campanie se adresează celor care vor să doneze resursele pe care nu le mai folosesc altor oameni care au nevoie de ele”, a spus Coşuleanu. Referitor la ediţia din acest an a “Let’s Do It România!”, pe 18 august vor fi definitivate echipele de curăţenie, iar înscrierile celor care doresc că participe încep la 1 august. Pe data de 5 septembrie, se va startul de locare pentru fiecare echipă.

Iniţiativa “Let’s Do It, Romania!” este parte din comunitatea internaţională “Let’s Do It, World!”. Conform datelor oficiale, în cei şapte ani de existenţă, numărul voluntarilor participanţi a ajuns la 1,2 milioane, în timp ce 3.300 de persoane au descărcat aplicaţia dedicată “Lets Do It, România!”.