Procurorul craiovean Marius Vlădoianu suspendat din funcţie

0
271

Reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au anunţat, ieri, printr-un comunicat, că procurorul craiovean Marius Radu Vlădoianu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost suspendat din funcţie, care urmare a faptului că a fost arestat. El a fost reţinut pe 4 iunie de procurorii DNA – Structura Centrală, pentru trafic de influenţă şi şantaj, fiind arestat preventiv pe 5 iunie a.c.

În şedinţa din data de 17 iunie 2015, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât suspendarea din funcţie a domnului Vlădoianu Marius Radu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii arestării preventive. Hotărârea Secţiei a fost luată în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare şi art. 62 alin. (1) lit. a1) şi alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, se arată în comunicatul de ieri al CSM.

Procurorul craiovean Marius Radu Vlădoianu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost reţinut joi, 4 iunie a.c. de procurorii DNA – Structura Centrală pentru trafic de influenţă şi şantaj. În acelaşi dosar, DNA a anunţat că îl cercetează şi pe procurorul Ionel Tudosan de la DIICOT – Structura Centrală. Procurorul craiovean Vlădoianu este acuzat că, în perioada iulie 2012 – septembrie 2013 a pretins de la o persoană (denunţător în cauză) sume de bani totalizând aproximativ 7.000 de euro şi un comision de 20% din valoarea unui teren sau 20% din suprafaţa terenului aflat în litigiu pe rolul instanţei, pentru a-şi exercita influenţa asupra magistraţilor judecători, astfel încât persoana denunţătoare să obţină o hotărâre favorabilă într-o cauză civilă privind reconstituirea dreptului de proprietate, aflată în recurs, iar pe de altă parte, pentru a-i facilita o executare silită. În plus, după cum susţin procurorii DNA, Vlădoianu ar fi exercitat presiuni asupra unor oameni de afaceri sirieni. Ulterior, aceştia ar fi fost citaţi la DIICOT de procurorul Ionel Tudosan, care ar fi efectuat acte de urmărire penală deşi nu exista o cauză pe rolul Parchetului, după cum au comunicat anchetatorii. Pe 5 iunie magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis propunerea DNA şi au dispus arestare pe 30 de zile a procurorului craiovean.