Începe procesul fostului primar din Bechet, Costel Tulitu, pentru infracţiuni de corupţie

0
82

Tribunalul Dolj a anunţat, joi, că începe judecarea procesului fostului primar al oraşului Bechet, Costel Tulitu, trimis în judecată de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova pentru fapte de corupţie. Instanţa a analizat rechizitoriul şi probele din dosar constatând legalitatea acestora şi a stabilit primul termen de judecată pe 1 iulie a.c.

Judecătorii Tribunalului Dolj au anunţat, joi, că, în urma analizării dosarului în procedura camerei preliminare, s-a constatat legalitatea rechizitoriului prin care procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova a dispus trimiterea în judecată a fostului primar al oraşului Bechet, Costel Tulitu, pentru infracţiuni de corupţie. În aceste condiţii s-a dispus începerea judecăţii, primul termen fiind stabilit pe 1 iulie a.c.: „constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 214/P/2010 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, privind pe inculpaţii Tulitu Costel, Păunescu Laurenţiu, Petroi Marin, SC CONSREP CONSTRUCT SRL, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Tulitu Costel, Păunescu Laurenţiu, Petroi Marin, SC CONSREP CONSTRUCT SRL. Definitivă. Fixează termen de judecată la data 01.07.2015, pentru când se vor cita inculpaţii şi părţile civile. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.06.2015”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Reamintim că, la sfârşitul lunii aprilie a.c.. procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a fostului primar al oraşului Bechet, Costel Tulitu, acuzat de 6 infracţiuni de abuz în serviciu, din care trei în formă continuată şi 4 infracţiuni de conflict de interese, Marin Petroi, diriginte de şantier, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reţinut abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale), Laurenţiu Păunescu, administrator al S.C. Consrep Construct S.R.L., acuzat de complicitate la abuz în serviciu (2 acte materiale) şi S.C. Consrep Construct S.R.L., în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu (2 acte materiale). Procurorii au instituit sechestru pe bunurile inculpaţilor, întrucât prejudiciul reţinut în sarcina lor depăşeşte 1,5 milioane lei, iar dosarul a fost înaintat Tribunalului Dolj pentru soluţionare. Costel Tulitu este acuzat că,  în calitate de primar al oraşului Bechet, în baza contractului de proiectare şi execuţie lucrări privind realizarea obiectivului „Sistem centralizat de canalizare Bechet-Deal S.E.1”, a aprobat la plată cheltuieli care nu erau conforme cu realitatea, atestate prin două facturi emise de S.C. Consrep Construct S.R.L. Caracal, în valoare totală de 1.339.342,29 lei, echivalentul a 312.741,97 euro.  Marin Petroi, în calitate de diriginte de şantier, cu ajutorul administratorului S.C. Consrep Construct S.R.L., Laurenţiu Păunescu, a confirmat cheltuielile aferente realizării obiectivului. În plus, primarul a încheiat şi contracte de prestări servicii cu firma fiului său, lucru interzis de lege.