Trei liceeni din Craiova susţin gratuit examenul Cambridge CAE

0
410

Concursul organizat în luna mai de Centrul educaţional şi de formare profesională Dagmar D.V. Craiova și Eurolingva Examinations Centre și-a desemnat, la începutul lunii iunie, câștigătorii. Trei elevi craioveni au obținut posibilitatea de a susține gratuit examenul Cambridge CAE, a cărui promovare le poate aduce o mulțime de oportunități.

Mircea Andrei Hopîrtean, Sebastian Sbîrnă și Alexandru Valentin Popescu au convins, prin lucrările lor, că merită șansa oferită de Dagmar D.V. și Eurolingva de a deține un certificat Cambridge de competențe lingvistice cu recunoaștere internațională. Câștigătorii au fost aleși în urma unei selecții riguroase, pe baza unor eseuri care au avut tema “Pasiunea Mea”. „Îmi place să încerc lucruri noi. Pentru mine, engleza este esențială în viață pentru că poți avea oricând nevoie de aceasta, fiind limba cel mai des folosită. În plus, poate mă va ajuta să intru la o facultate în altă țară. Dar, mai presus de toate, îmi oferă o serie de oportunități de cunoaștere și dezvoltare a orizonturilor. Pentru mine, examenul Cambrige înseamnă deplină maturitate a cunoașterii limbii engleze”, spune Alexandru Valentin Popescu, elev în clasa a XI-a la C.N. Nicolae Titulescu.

“Aștept examenul Cambridge cu nerăbdare”

Prin acest proiect Dagmar D.V. duce mai departe misiunea sa de a-i ajuta pe craioveni să depășească barierele și de a le fi alături în drumul spre succes. Dagmar D.V. susține dezvoltarea continuă, atât pe plan personal, cât și profesional, promovând învățarea permanentă (lifelong learning). „Engleza a fost dintotdeauna o pasiune pentru mine, deoarece mi se pare foarte puternică în transmiterea sentimentelor și a mesajului, dar, în același timp, foarte muzicală. M-am înscris în această competiție nu numai pentru a-mi verifica cunoștințele, ci și pentru că tema concursului mi-a plăcut foarte mult, motivându-mă să particip. Aștept examenul Cambridge cu nerăbdare, fiindcă întotdeauna mi-am dorit să am parte de experiențe care să-mi încerce limitele, iar acest test îmi oferă cu adevărat o astfel de oportunitate”, a declarat Sebastian Sbîrnă, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național Nicolae Titulescu.

Certificatul CAE, echivalat cu proba de competenţe lingvistice la limba engleză

Ministerul Educaţiei Naţionale echivalează deţinerea unui certificat CAE cu proba de competenţe lingvistice la limba engleză la Bacalaureat. Mai mult de 3.000 de instituţii de învăţământ, departamente guvernamentale şi companii din toată lumea acceptă examenul CAE ca o dovadă a unui nivel înalt de competenţă lingvistică. Printre acestea, se numără: BMW, DHL, Harrods, Pirelli, UK Border Agency, European Business School London, King’s College London, State University of New York. „Pot spune despre mine ca sunt o persoană care pune mult preț pe noțiunea de înțelepciune. Îmi place să învăț despre cât mai multe lucruri, să trăiesc experiențe noi și să comunic deschis cu alte persoane pasionate de cunoaștere. Limba engleza a fost și este pentru mine unul dintre lucrurile care mi-au influențat decisiv evoluția. Este un mijloc prin care am ajuns să mă exprim cu naturalețe către o lume nouă și o consider ca fiind calea prin care pot ajunge într-un mediu plin de avantaje și în care îmi voi putea valorifica aptitudinile pe plan profesional, și personal. Mi-am dorit să câștig competiția și să susțin acest examen, deoarece obținerea certificatului de examen Cambridge confirmă, din partea unei instituții prestigioase, nivelul de cunoaștere de limba engleză, recunoscut de către nenumărate societăți la nivel internațional”, a afirmat Mircea-Andrei Hopîrtean, elev in clasa a XI-a la C.N. “Frații Buzești”.