Încăierare între ciobani sfârșită după gratii

0
280

Un bărbat de 34 de ani, cioban, din comuna doljeană Goicea, a fost arestat, ieri după-amiază, pentru 30 de zile, sub acuzația de vătămare corporală. Bărbatul s-a îmbătat și s-a luat la bătaie cu un alt cioban, la sfârșitul săptămânii trecute, însă abia acum oamenii legii au primit concluziile medicilor legiști cu privire la rănile victimei.

Din cercetările polițiștilor doljeni s-a stabilit că vineri, 13 iunie a.c., la o stână de oi situată pe raza comunei Calopăr, între Petre Niculescu, de 57 de ani, din orașul Segarcea şi Cosmin Dincă, de 34 de ani, din comuna Goicea a  avut  loc o altercaţie. Cei doi, care băuse bine împreună, s-au certat, apoi s-au luat la băyaie, Dincă “dovedindu-l” pe bărbatul de 57 de ani, care a suferit leziuni ce au necesitat internarea în spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Iniţial, în cauză s-a întocmit dosar penal faţă de Cosmin Dincă pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe, însă întrucât în urma raportului medico-legal întocmit în cauză de către Institutul de Medicină Legală Craiova s-a concluzionat faptul că persoana vătămată necesită pentru vindecare 25 – 30 zile de îngrijiri medicale, leziunile produse fiind de natură a-i pune viaţa în primejdie, în cauză s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei, cercetările fiind continuate pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală. Odată cu primirea raportului medical, marți, polițiștii l-au reținut pe 24 de ore pe Dincă, acesta fiind introdus în arest. „Faţă de bărbatul de 34 de ani a fost dispusă reţinerea pentru 24 ore, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dolj, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea cu propunere de arestare preventivă”, au declarat reprezentanții IPJ Dolj. Parchetul a înaintat propunerea de arestare instanței de judecată, care ieri după-amiază a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Dincă, cercetările fiind continuate cu bărbatul încarcerat.