Vizita Papei Francisc, un semn de predilecţie

0
380

Vizita Papei Francisc în România  are loc la două decenii de la vizita Sf. Ioan Paul al II-lea, fiind un eveniment istoric pentru ţara noastră. Iar pentru autoritățile din România, un mare test de organizare, având în vedere că Papa Francisc și-a propus să ajungă în toate provinciile istorice ale României și le va da întâlnire pelerinilor în patru locuri: la București, la Iași, la sanctuarul marian de la Șumuleu Ciuc și pe Câmpia Libertății de la Blaj.

Această vizită se adresează tuturor cetăţenilor români, indiferent de naţionalitate şi confesiune. Andrea Tornielli, director editorial la Departamentul de comunicare al Sf. Scaun, într-un interviu pentru redacția română Vatican News – Radio Vatican a subliniat faptul că durata de trei zile a vizitei papale în România este fără precedent pentru o țară europeană şi este cu siguranță un semn de predilecție.

„Cred că papa vrea să viziteze bine țara și să aibă posibilitatea de a întâlni comunitatea ortodoxă, comunitatea greco-catolică și comunitatea latină, deci vrea să viziteze țara cât mai bine cu putință. Într-adevăr, în Europa nu au fost alte vizite papale la fel de lungi. Este cu siguranță un semn de predilecție. M-a impresionat mult faptul că, până acum, papa, în Europa, a călătorit în țări care au suferit mult ca să încurajeze posibilitatea coexistenței, dar și să încurajeze creștinii să dea împreună o mărturie pentru credința lor, pentru că astăzi este nevoie de acest lucru.”, a subliniat Andrea Tornielli.