Sărbătoarea salcâmului la Poiana Mare

0
72


Peste o mie de locuitori din Poiana Mare au petrecut, ieri, într-un colț de rai, în pădure la Ilaru. În poiana mărginită de salcâmii care sunt plini de flori în această perioadă, s-au încins grătarele pe care s-au perpelit mititeii și s-au dat cep la butoaiele cu bere rece.

„Este o zi superbă, cu mult soare. Au fost și câțiva stropi de ploaie care se iviră către noi probabil doar ca să ne arate că Dumnezeu este alături de noi, și cu soare, dar și cu ploaie. Una peste alta, sunt mii de oameni care se bucură de această sărbătoare. Eu vreau să le transmit la toți să fie sănătoși, sunt alături de ei și le doresc tot binele din lume”, ne-a mărturisit primarul localității Poiana Mare, Marin Vintilă.

Oamenii s-au bucurat de vremea frumoasă a acestui sfârșit de mai, ieșind cu familiile la sărbătoare. Primăria Poiana Mare le-a oferit daruri muzicale, pe scenă aflându-se soliști îndrăgiți precum Marius Măgureanu, Cristi Bănățeanu, Sanda Argint. Sărbătoarea salcâmului este o adevărată tradiție aici, locuitorii din Poiana Mare, considerați unii dintre cei mai harnici din județ, adunându-se pentru a petrece de zece ani încoace.