Ponta: Antibiotice Iași nu e de vânzare și nici nu va fi

0
75

Statul își va păstra controlul asupra fabricii de medicamente Antibiotice Iași, care nu se va vinde, a anunțat sâmbătă premierul Victor Ponta, după ce a vizitat o secție de producție a companiei ieșene. „Antibiotice este o unitate strategică pentru România” și „va rămâne în continuare în proprietatea majoritară a statului român”, a explicat premierul.

„La Antibiotice Iași, acționar majoritar este statul și este un exemplu că există societăți la care Guvernul este acționar și pot să funcționeze foarte bine. Am anunțat foarte clar că nu se vinde Antibiotice, așa încât nu am avut oferte, că nu e de vânzare și nici nu va fi”, a punctat Ponta, adăugând că societatea este „un brand național”, nu „o simplă unitate de producție”.

Potrivit premierului, statul a reușit salvarea Antibiotice „de toate pericolele din ultimii 15 ani”, deoarece „se dorea desființarea, se dorea privatizarea, se dorea orice altceva, numai să importăm din alte țări, numai să nu producem în România”. Acesta a anunțat, de asemenea, că, pe perioada mandatului său la conducerea Guvernului, Antibiotice Iași va fi scutită de plata impozitului pe profit, banii urmând să fie dirijați spre investiții.