Arestat pentru furturi în formă continuată din locuințele consătenilor

0
73

Un tânăr de 19 ani din comuna doljeană Dobrotești a fost arestat pe 30 de zile pentru comiterea mai multor furturi din locuințele unor consăteni. Pentru că mergea „treaba”, tânărul a furat de mai multe ori de la fiecare dintre părțile vătămate.

Conform reprezentanților Poliției doljene, lucrătorii Secţiei 12 Poliţie Rurală Daneţi, în urma activităţilor specifice de cercetare desfăşurate, l-au reţinut, vineri, pentru 24 de ore, pe Nicu Andrei Dumitrașcu, de 19 ani, din comuna Dobrotești, Dolj, suspectat de comiterea mai multor furturi din locuinţe din localitatea de domiciliu, în perioada 14 iunie 2013 – 17 aprilie 2014. Astfel, oamenii legii au stabilit că în noaptea de 14/15 iunie 2013, tânărul a sărit gardul și a sustras 4 jante auto din curtea părţii vătămate Ion Bădan, pe care ulterior le-a vândut la un service din Craiova, iar după câteva zile, prin acelaşi mod a sustras cereale dintr-o anexă aparţinând aceleiaşi părţi vătămate. Valoarea totală a prejudiciului cauzat a fost estimat la 7.000 lei.

În cursul lunii februarie 2014, pe timp de noapte, prin escaladarea gardului, tânărul a sustras dintr-o anexă din curtea locuinţei lui Ion Popescu, un cazan şi un prelungitor, pe care le-a vândut ulterior. În noaptea de 16/17 aprilie 2014, tot prin escaladarea gardului, a sustras un aparat de sudură şi o prelată pe care le-a comercializat la scurt timp, tot din curtea lui Ion Popescu.

Mai mult, în perioada 1- 14 aprilie a.c., în două nopţi diferite, a intrat în curtea lui Vasile Ispas și a sustras, dintr-o anexă, 4 motoare electrice şi un redresor, pe care le-a vândut unor alte persoane.

„Tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore pentru săvârşirea a trei infracţiuni de furt calificat în formă continuată, în aceeaşi zi fiind prezentat magistraţilor Judecătoriei Craiova, care au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 zile a acestuia”, a precizat inspector principal Alin Apostol, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.