Placido Domingo jr. va concerta, sâmbătă seara, la Sala Polivalentă din Craiova

0
325

Este fiul cunoscutului tenor Placido Domingo, de la care nu a moștenit doar numele, ci și talentul muzical, pe care l-a valorificat în compozițiile sale, interpretate de cunoscuți artiști, precum Michael Bolton, Diana Ross, Sarah Brightman, Jose Carreras, Luciano Pavarotti ș.a. Cu 11 ani în urmă, la o vârstă destul de înaintată – avea 42 de ani –, chiar tatăl său i-a descoperit și talentul vocal, fiind și cel care l-a încurajat să cânte. Așa și-a început cariera… A ales melodii cu influențe clasice, dar și latino pop, jazz, tango, bolero, cha-cha-cha, bachata sau swing, pe unele dintre cele mai îndrăgite dintre ele publicul craiovean fiind așteptat să le ascute live în concertul de sâmbătă, 20 aprilie 2019, ora 20.00, de la Sala Polivalentă din Craiova. Intitulat „Placido Domingo jr. & friends”, concertul le va mai aduce în scenă pe soprana Irina Polivanova și pe Laura Bretan, favorita publicului la ediția din acest an a concursului Eurovision, în acompaniamentul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia” – dirijor Marius Hristescu.

Placido Domingo jr. se află la Craiova încă de miercuri, pentru ultimele repetiții împreună cu muzicienii Filarmonicii „Oltenia”. Probleme tehnice, după cum a declarat impresarul artistului în România, Ionuț Pavel, l-au împiedicat să mai susțină și concertul de la București, anunțat pe 17 aprilie a.c., la Sala Palatului, evenimentul fiind reprogramat pentru anul viitor, însă la jumătatea lunii martie a evoluat în fața publicului din Constanța.

În cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, la Filarmonica„Oltenia”, Placido Domingo jr. a declarat, referindu-se la România, că „este o țară frumoasă, cu o cultură minunată”, despre care aflase prin intermediul gimnastei Nadia Comăneci și tenismanului Ilie Năstase. Înțelege limba română… „în proporție de 50 la sută” și, în plus, este familiarizat cu legenda lui Vald Țepeș. În 1999, împreună cu soția sa, și ea compozitoare, au pus pe note un musical avându-l ca personaj pe celebrul vampir din literatura mondială Dracula, pe care l-au intitulat „Vlad”. Însă abia anul trecut, după mai bine de 18 ani, acesta a fost pus în scenă, în Spania.

Concertul de sâmbătă seara, de la Sala Polivalentă, ar fi trebuit să îi aducă în fața publicului și pe tenorul Alin Stoica și cântărețul Valentin Boghean. După ce i-au prezentat pe afișul inițial, organizatorii au anunțat că, din motive obiective, aceștia nu mai pot fi prezenți în spectacol. Craiovenii se vor putea bucura însă de extraordinara voce a tinerei Laura Bretan (17 ani), născută în Chicago, Illinois, într-o familie de români. La numai 13 ani a uimit America în cadrul show-ului America’s Got Talent, unde s-a clasat pe locul al şaselea, iar în 2016 a ridicat sala şi juriul în picioare la audiţiile „Românii au talent”, concurs la care a câştigat premiul cel mare. Românca s-a aflat printre finaliştii de anul acesta de la „Eurovision”: s-a clasat pe locul al doilea, însă a câştigat cel mai important vot, al publicului. De asemenea, craiovenii o vor putea asculta pe soprana Irina Polivanova, absolventă a Conservatorului din Moscova.

Având în vedere modificările din program, organizatorii evenimentului au precizat că repertoriul urmează să fie definitivat, însă i-au asigurat pe spectatori că va fi unul atractiv și nu lipsit de surprize plăcute. Publicul va putea asculta piese de pe cel mai recent CD semnat Placido Domingo jr., muzică clasică ori duete cu soprana Irina Polivanova, în acompaniamentul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia”, conduse de dirijorul Marius Hristescu. Concertul va dura aproximativ două ore și o va avea ca prezentatoare pe Eveline Păuna.

Dacă Placido Domingo jr. a moștenit nu doar numele, ci măcar o fărâmă din talentul tatălui său, vă puteți convinge singuri. Încă mai găsiți la vânzare bilete pentru spectacol: le puteți achiziţiona de pe site-ul eventim.ro şi de la Agenţia Filarmonicii „Oltenia”, din Calea Unirii nr.16 (tel. 0251.414.698), deschisă astăzi între orele 10.00-18.00, la prețurile de 100 lei în zona VIP şi 50 lei în tribună. Potrivit managerului Filarmonicii craiovene, Gabriel Zamfir, peste 800 de bilete au fost vândute până în prezent.