Concursul Eurovision 2020 a fost anulat! Anunțul oficial a fost făcut de EBU

0
533

Pentru prima dată în istoria de 64 de ani a concursului, Eurovision 2020 nu va mai avea loc la data programată. Această ediție urma să aibă loc la Rotterdam, Olanda, Rotterdam, sub sloganul “Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp, pe site-ul oficial al concursului. 41 de țări planificau să participe la ediția din 2020, printre care și țara noastră. România trebuia să fie reprezentantă de Roxen cu „Alcohol You”, această melodie obţinând punctaj maxim atât la votul juriului, cât şi la cel al publicului, la Finala Naţională Eurovision ce s-a desfăşurat la Buzău.

„Cu profund regret trebuie să anunțăm anularea Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam. În ultimele săptămâni, am explorat multe opțiuni alternative pentru a permite desfășurarea concursului.

Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea COVID-19 în toată Europa – și restricțiile instituite de guvernele radiodifuzorilor și de autoritățile olandeze – EBU a luat decizia dificilă de a nu continua evenimentul live așa cum a fost planificat. Sănătatea artiștilor, a personalului, a fanilor și a vizitatorilor, precum și situația din Olanda, Europa și lume este motivul acestei decizii. 

Suntem foarte mândri că Eurovision Song Contest a unit oamenii în fiecare an, fără întrerupere, în ultimii 64 de ani și noi, ca și milioanele de fani din întreaga lume, suntem extrem de întristați că nu mai poate avea loc în luna mai”, se arată în comunicatul European Broadcasting Union (EBU)