Arhiepiscopia Craiovei, cu sprijinul QFORT va achiziţiona un aparat pentru terapii de substituire renală

0
626

Luând act de măsurile sanitare speciale de ajutorare a persoanelor infectate cu virusul COVID-19, precum şi de nevoile din unităţile spitaliceşti privind asigurarea de echipamente şi aparatură medicală specială, Arhiepiscopia Craiovei şi Asociatia Vasiliada,  cu sprijinul   SC QFORT SA, vin în sprijinul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Craiova.

Astfel, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, au fost demarate procedurile privind achiziţionarea unui aparat pentru terapii de substituire renală, necesar pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19, aflaţi în stare gravă.

Aparatul care va dota Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” Craiova asigură pacienţilor critici terapii sigure în vederea supleerii funcţiilor renale, hepatice sau pulmonare. Demersul privind donarea acestui aparat medical se înscrie în Campania ”Dragostea nu cade niciodata!” iniţiată de Arhiepiscopia Craiovei şi Asociatia Vasiliada cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor aflate în situaţii de risc, în contextul pandemiei COVID-19. Prin intermediul acestei campanii se asigură alimente neperisabile, produse de igienă dar şi consiliere psihologică şi socială persoanelor vârstnice şi celor izolate la domiciliu.

“În această perioadă de grea încercare a poporului român, precum şi a lumii întregi, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei îndeamnă preoţii, monahii şi credincioşii la rugăciune sporită şi dragoste faţă de semenii aflaţi în nevoie”, se precizează în comunictul de presă al Asociației Vasiliada.