Stingeţi lumina pentru „Ora Pământului”!

0
367

În ziua de 31 martie 2007, la Sydney (Australia), a avut loc, pentru prima dată, sărbătorirea „Orei Pământului” (Earth Hour), o manifestare care atrage atenţia asupra pericolelor prezentate de modificările climaterice pentru viaţă. România s-a înscris pe această axă în 2009. Astăzi, şi la Craiova vor avea loc manifestări ocazionate de sărbătoarea respectivă.

Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică a Universităţii din Craiova organizează, împreună cu Asociaţia Junior Camber Internaţional, o serie de evenimente ocazionate de „Ora Pământului”.

La ora 20.30, va fi organizat un marş pe traseul Universitatea din Craiova – Piaţa „Mihai Viteazul”, după care va urma o demonstraţie de street-workout – Fitness Urban, un bike show şi o acrobaţie cu foc. De la ora 21.00, cluburile de dans din Craiova se vor reuni în „Dans for Earth”, Generaţia Folk va susţine un concert, iar între 20.30 şi 21.30 la Centrul ASTROED al Universităţii din Craiova vor putea fi făcute observaţii astronomice.

Sunt mai mulţi parteneri care participă: Primăria Craiova, Consiliul Judeţean Dolj, Casa Studenţilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, Universitatea din Craiova, RAT Craiova, Centrul Multifuncţional Craiova, Direcţia de Sport şi Tineret Dolj etc.

De asemenea, în acelaşi interval orar, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj, Poliţiei Locale Craiova vor asigura măsurile de ordine  şi lansează un apel tuturor pentru stingerea luminilor care nu sunt necesare şi pentru deconectarea aparatelor electronice între 20.30 – 21.30, pentru protejarea mediului înconjurător.