Oferte atractive la Târgul de Turism din Craiova

0
364

La Centrul Multifuncţional din Craiova a avut loc, ieri, deschiderea oficială a primei ediţii a Târgului de Turism din Craiova. Manifestarea reuneşte expozanţi din regiune, dar şi din străinătate. Potenţialul turistic al zonei este pus astfel în valoare în cadrul unui eveniment de amploare. Deschiderea oficială a avut loc în prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice locale şi judeţene.   

Valentina Pandia, organizatorul Târgului de Turism al Olteniei, a precizat în deschiderea evenimentului că expozanţii promovează turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, turismul medical, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură. Poetul Mircea Dinescu a vorbit publicului despre turismul cultural şi despre cât este de important să exploatăm Dunărea şi turismul pe Dunăre, aşa cum o fac, de exemplu, austriecii.

 Sunt prezente la acest târg şase agenţii de turism, hoteluri şi restaurante, companii aeriene, asociaţii de turism, sisteme de rezervări, centre de evenimente, companii de asigurări, teatre şi muzee, companii de recrutare în industria turismului. Programul de vizitare este în intervalul orar 10.00 – 18.00. Duminică seara se vor trage concluziile şi se va discuta despre cea de-a II-a ediţie, în speranţa că prima va fi un succes.

 Pe lângă cei patru operatori din România, sunt prezenţi şi reprezentanţi din Bulgaria, Serbia, de la Zaicear şi Spania. Astfel se oferă posibilitatea promovării ofertelor turistice şi peste hotare. „Acest târg le oferă celor ce îşi planifică vacanţa pentru 2016 posibilitatea să descopere noi destinaţii turistice. Vor putea astfel alege din multitudinea de pachete de vacanţă, profitând de reducerile masive oferite de agenţiile de turism pentru rezervările efectuate la timp”, a subliniat Valentina Pandia.

Şapte instituţii din subordinea CJ Dolj

 Pentru că evenimentul se doreşte a fi şi un loc de discuţii privind posibilităţile de investiţii în regiune sunt prezente şi Consiliile Judeţene din Oltenia, prin instituţiile din subordine. Toate aceste instituţii  sunt prezente la standuri cu filme, pliante şi broşuri de prezentare, cataloage şi diverse materiale promoţionale.  „Salutăm iniţiativa organizării acestei manifestări, care reuneşte la Craiova operatori de turism, instituţii culturale, exponenţi ai industriei hoteliere, dar şi ai autorităţilor publice locale. Regiunea noastră avea nevoie de un astfel de eveniment pentru o mai bună promovare şi vizibilitate, pentru că Oltenia are ce oferi şi prea puţini sunt cei care îi cunosc cu adevărat potenţialul. Ne bucurăm să fim prezenţi la acest târg, împreună cu şapte dintre instituţiile noastre, care prin reputaţie, patrimoniu şi activitate contribuie în mod semnificativ la atractivitatea regiunii noastre”, a precizat Ion Prioteasa.

Aeroportul Internaţional Craiova, principala punte de legătură cu Europa

    Şeful administraţiei doljene i-a invitat pe vizitatori să descopere Muzeul de Artă, al cărui splendid palat a fost recent restaurat şi unde se regăsesc şase dintre operele marelui Constantin Brâncuşi, Muzeul Olteniei, unde chiar în aceste zile îşi deschide porţile expoziţia permanentă «Redescoperă istoria», dedicată antichităţii şi Evului Mediu din Oltenia, dar şi Biblioteca Judeţeană «Alexandru şi Aristia Aman», cu bogatul său tezaur scris. „De asemenea, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale aduce în faţa publicului frumuseţea artei populare, a datinilor şi meşteşugurilor. În acelaşi cadru, îşi vor prezenta oferta Parc – Turism, societatea noastră în domeniul serviciilor de cazare, care deţine Hotelul «Parc» şi Restaurantul «Flora», şi Clubul Sportiv Judeţean Știinţa «U» Craiova, cel care administrează complexul modern pentru sport şi agrement construit de consiliul judeţean, cu fonduri europene. Desigur că de la un târg de turism al Olteniei nu putea să lipsească Aeroportul Internaţional Craiova, principala punte de legătură a regiunii noastre cu Europa, prin cursele regulate către metropole precum Londra, Roma, Milano, Barcelona, Bologna şi, din toamnă, Valencia, dar şi prin zborurile estivale către destinaţii de vacanţă.

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj: „În egală măsură, o componentă importantă a activităţii Consiliului Judeţean Dolj vizează demersuri şi acţiuni pentru protejarea mediului, unul dintre proiectele care se înscriu în această direcţie fiind cel de realizare a sistemului de management integrat al deşeurilor. Colegii noştri din echipa care asigură implementarea se vor afla şi ei la manifestare, pentru a vorbi despre importanţa şi beneficiile iniţiativei, oferind în acest sens toate informaţiile necesare”.

 

Prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan: „Apreciez iniţiativa de a desfăşura prima ediţie a Târgului de Turism al Olteniei în Bănie şi îi felicit pe organizatori pentru că au reuşit să adune laolaltă firme importante din turism şi nu numai. Faptul că avem un Aeroport Internaţional aici, la Craiova, este o dovadă a faptului că această zonă este într-o continuă dezvoltare, astfel că promovarea turismului devine un aspect tot mai important pentru noi. Sper că prezenţa la acest târg va fi numeroasă, iar vizitatorii vor fi interesaţi de ofertele pe care dumneavoastră le veţi pune la dispoziţie”.