Grupare de spărgători de maşini destructurată de poliţiştii craioveni

0
286

Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 47 de ani, au fost arestaţi pe 30 de zile în baza mandatelor emise ieri după-amiază de magistraţii Judecătoriei Craiova pentru furt calificat. Cei trei, toţi bucureşteni, sunt acuzaţi că se ocupau cu spargeri de autoturisme prin Craiova, oamenii legii reuşind să documenteze în sarcina lor, până acum, trei astfel de infracţiuni, în două situaţii prejudiciul fiind de 1.200 lei, respectiv 27.000 euro. Poliţiştii craioveni spun că aceştia „vânau” maşini de firmă sau le urmăreau pe cele care plecau de la bănci şi continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a inculpaţilor.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat că, joi dimineaţă, poliţiştii Secţiei 4 Craiova împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale din I.G.P.R. şi Postului de Poliţie Jilava – Ilfov, însoţiţi de specialişti criminalişti şi luptători S.I.A.S. şi S.A.S. Dolj au descins în 5 locaţii din Bucureşti şi Ilfov, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unor furturi din autoturisme.

În urma percheziţiilor, Cristian Dobra (45 de ani), Nicolae Sandu (43 de ani) şi Cristian Popa (47 de ani), toţi din Bucureşti, au fost aduşi la sediul Secţiei 4 Craiova pentru audieri şi continuarea cercetărilor. La locuinţele celor trei suspecţi, oamenii legii au descoperit şi ridicat în vederea cercetărilor, peste 22.000 lei şi peste 7.000 euro şi dolari, telefoane mobile, dar şi dispozitive artizanale folosite pentru forţarea sistemelor de închidere ale uşilor şi geamurilor autovehiculelor, dispozitive pentru spargerea geamurilor şi dispozitive de bruiaj pentru sistemele de închidere ale autoturismelor. De asemenea, la locuinţa unuia dintre suspecţi, poliţiştii au descoperit şi un pistol neletal, cal. 9 mm, fără muniţie, deţinut ilegal.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au stabilit faptul că bărbaţii au comis, în perioada noiembrie – decembrie 2015, nu mai puţin de trei furturi din autoturisme parcate în municipiul Craiova. Astfel, pe 19 noiembrie 2015, au sustras dintr-un autoturism parcat pe strada „Fraţii Goleşti” din Craiova, suma de 1.200 lei, ulterior, în data de 4 decembrie 2015 au sustras dintr-un alt autoturism 250 de pachete de ţigări diferite mărci, iar pe 14 decembrie 2015, dintr-un autoturism parcat pe bulevardul „Carol I”, din Craiova, au furat aproximativ 27.000 euro. Cea de-a treia victimă luase banii de la bancă şi, cel mai probabil, hoţii urmăriseră maşina, după cum spun poliţiştii craioveni.

Joi seară, cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în baza ordonanţei emisă de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat şi au fost introduşi în arestul I.P.J. Dolj. Ieri după-amiază, cei trei hoţi voiajori au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă, propunere admisă de instanţă, care a dispus arestarea inculpaţilor pentru 30 de zile, după cum a precizat subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Serviciului Operaţiuni Speciale Craiova.